Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-3

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ στο κλειστό του Ρέντη και ματς μπολ τίτλου! Ο "Δικέφαλος" του Καλμαζίδη ανέτρεψε το 2-1 του Ολυμπιακού, επικράτησε στο τάι μπρέικ και παίρνοντας δεύτερη νίκη στη σειρά των τελικών ετοιμάζει την Τετάρτη πάρτι για το νταμπλ στη Θεσσαλονίκη. Με την πλάτη στον τοίχο οι "ερυθρόλευκοι".

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-3

Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο ματς ήταν εκρηκτικό. Με ποιότητα στην υποδοχή και υψηλά ποσοστά στην επίθεση η ομάδα του Καλμαζίδη πήγε πρώτη στο τεχνικό τάιμ άουτ (8-5) και σταδιακά άνοιξε την υπέρ διαφορά της μ' έναν ασταμάτητο Χιμένες να τελειώνει τις φάσεις που του έδινε ο Κουρνέτας. Μετά το 14-7 ο Καζάζης άλλαξε διαγώνιο και ακραίο, ο Τζελάτι βελτίωσε τη λειτουργία των "ερυθρολεύκων" (20-16, 22-19), αλλά ο "Δικέφαλος" πρόλαβε να πάει στο 25-20.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε αντίδραση και την "έχτισε" από το καλό σέρβις που χάλασε την αντίπαλη υποδοχή. Βελτιωμένος εκεί, δυνάμωσε στο μπλοκ και από το 8-4 πήγε στο 13-7, με τον Κοκκινάκη να βοηθάει πολύ με την ενέργειά του. Σταδιακά ο ΠΑΟΚ μάζεψε την εις βάρος του διαφορά, ισοφαρίζοντας 19-19, αλλά η αντικατάσταση του αναποτελεσματικού Κόιστρα με τον Τζελάτι καθόρισε τη μοίρα του σετ. Ο διαγώνιος του Ολυμπιακού έδωσε πόντους (22-20) και μετά το 25-22 έφερε το 1-1.

Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, πιέζοντας από το σέρβις, και αυτό το στοιχείο τούς χάρισε το αβαντάζ στο τρίτο σετ. Ο Χιμένες δεν είχε καλή υποδοχή με τον λαβωνένο Σαφράνοβιτς να δίνει σκυτάλη στον Εφραιμίδη, το μπλοκ του Τακουρίδη δούλευε καλά πάνω στον Κουβανό και μετά το 11-11 η ομάδα του Καζάζη ξέφυγε 17-12 ελέγχοντας πλήρως την κατάσταση ως και το 25-17 με διαδοχικά μπλοκ σε Χιμένες και Γκόμες.

Η επάνοδος του Σαφράνοβιτς στο ματς έκανε τον ΠΑΟΚ πιο σίγουρο στην πίσω ζώνη και μαζί επήλθε επιθετική μεταμόρφωση. Ο Χιμένες ήρθε πιο κοντά στο φιλέ, ο Γκόμες πέρασε τις δύσκολες μπάλες και το 13-8 έκανε τον "Δικέφαλο" να αισθανθεί πολύ πιο άνετα. Τα σέρβις με ρίσκο βγήκαν και όταν έγινε το 17-10 έκανε εύκολη τη ζωή του. Ο τρομερός Βενεζουελάνος τελείωνε επιθέσεις με τρομερή αυτοπεποίθηση και το τάι μπρέικ ήρθε με το 25-18.

Ο ΠΑΟΚ είχε το μομέντουμ και με τον Κουρνέτα στο σέρβις πήρε πέντε αναπάντητους πόντους (5-0) που αποδείχθηκαν κομβικοί και έκαναν τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε το αντίδοτο προκειμένου να επιστρέψει μετά το 8-2. Οι παίκτες του Καλμαζίδη πήραν κάθε πόντο που θα μπορούσε να δώσει ελπίδα στους Πειραιώτες και μετά το εμφατικό 15-6 ετοιμάζονται για την κατάκτηση του τίτλου στην Πυλαία.

Τα σετ: 20-25, 25-22, 25-17, 18-25, 6-15

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK