Το τελευταίο αντίο στο Νίκο Σαμαρά

Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του βόλεϊ βρέθηκαν στη Λήμνο για να αποχαιρετήσουν τον "αετό" Νίκο Σαμαρά, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 43 του χρόνια. "Ο Θεός επέλεξε να τον πάρει μαζί του και να φτιάξει μια ομάδα του βόλεϊ", δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης. Δείτε φωτογραφίες.

Το τελευταίο αντίο στο Νίκο Σαμαρά

Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του Νίκου Σαμαρά στη Λήμνο όπου τον αποχαιρέτησαν πλήθος κόσμου, οι συγγενείς και οι συμπαίκτες του. Λίγο μετά τις 13:00, η σορός του 43χρονου έφτασε στο νησί με ένα C-130, το οποίο μετέφερε το φέρετρο σκεπασμένο με την γαλανόλευκη σημαία.

Στο C-130 επιβάτες ήταν οκτώ άτομα, οι κοντινοί του άνθρωποι, μεταξύ των οποίων η συντετριμμένη σύζυγος του με την αδελφή της. Ο κόσμος του βόλεϊ, οι αθλητές, παράγοντες, υπόλοιποι συγγενείς ταξίδεψαν στη Λήμνο με πτήση τσάρτερ, ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Στον επικήδειο λόγο, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης είπε μεταξύ άλλων: "ο Θεός επέλεξε να τον πάρει μαζί του και να φτιάξει μια ομάδα του βόλεϊ. Είμαστε συντετριμμένοι, θα σε τιμούμε πάντα".

"Δεν θέλω να στεναχωριέσαι, θα είμαι πάντα δίπλα του, μάνα και πατέρας, είσαι το φως της ζωής μου, ο λεβέντης μου, θα σε σκεπάζω στα όνειρά μου με μια αγκαλιά, θα σου λέω πόσο σ' αγαπάω, πάντα φοβόμουνα μη σε χάσω, να με συγχωρέσουν οι φίλοι σου που σε έφερα εδώ στη Λήμνο εδώ μακριά, αλλά θέλω να' σαι κοντά μου, να' σαι κοντά στο παιδί μας...", ανέφερε στο συγκινητικό της επικήδειο η σύζυγος του Νίκου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ του Μίλωνα, Δημήτρης Ράπτης, μίλησε στον NovaΣπορ Fm για την απόφαση της Λίγκας να μην αναβάλει την αγωνιστική της Α1 βόλεϊ λόγω του θανάτου του Νίκου Σαμαρά αλλά και αυτή των παικτών της ομάδας να μην αγωνιστούν: "Οι παίκτες αποφάσισαν να μην κατέβουν στον αγώνα με απόφαση που κι εμείς δεχθήκαμε. Η Λίγκα θα έπρεπε να αποφασίσει να μην διεξαχθεί η αγωνιστική για να τιμήσουν έναν μεγάλο αθλητή. Ο Νίκος είχε δεθεί πολύ με εμάς. Ήταν ανάμεσά στους αθλητές που είχαν παίξει πολύ και είχαν αγαπήσει την ομάδα. Ήταν μια λανθασμένη εκτίμηση της Λίγκας. Βρέθηκαν ξαφνικά σε μία δύσκολη θέση και παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν πιέσεις και από εμένα και από άλλους δεν ξέρω πώς το σκέφθηκαν. Θα μπορούσε η ομοσπονδία να έχει αναλάβει την αγωνιστική παρά το γεγονός ότι κάποιες ομάδες είχαν ταξιδέψει. Εμείς την προσπάθειά μας την κάναμε. Λογικά θα έχουμε συνέπειες. Κάναμε μια ένσταση".

Τέλος, ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή, Αντρέας Κράβαρικ, μίλησε για την απώλεια του Νίκου Σαμαρά: " Δεν μπορούμε ακόμα να το πιστέψουμε και να χωνέψουμε ότι έφυγε ο Νίκος και δεν θα τον ξαναδούμε. Θα μας πάρει πάρα πολύ χρόνο για να καταλάβουμε τι έχουμε χάσει. Ήταν ένας άνθρωπος που τον ήξερε όλος ο κόσμος. Φοβερός άνθρωπος και αθλητής, με πολύ χιούμορ. Χαίρομαι που ήμουν συμπαίκτης του και καταφέραμε να κατακτήσουμε ένα τίτλο μαζί στον Ηρακλή. Του αφιερώνω αυτό το τρόπαιο, γιατί άξιζε αυτά που έχουμε πετύχει. Αγάπησε το βόλεϊ, αγαπούσε γενικά τους ανθρώπους και πάντα θα μας λείπει. Εύχομαι να τα καταφέρει η οικογένειά του και στον Νίκο ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει επί γης, να το καταφέρει στον Παράδεισο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK