Ο Μάριος Γκιούρδας έσωσε ένα βρέφος και οκτώ άτομα στη φωτιά στον Πειραιά

Ο Μάριος Γκιούρδας ρίχθηκε στις φλόγες στη φωτιά στον Πειραιά και μαζί με συναδέλφους πυροσβέστες - ήρωες έσωσαν εννέα άτομα!

Ο Μάριος Γκιούρδας έσωσε ένα βρέφος και οκτώ άτομα στη φωτιά στον Πειραιά

Ο Μάριος Γκιούρδας ανέλαβε πρόσφατα ρόλο τιμ μάνατζερ στην Εθνική Ελλάδας, ωστόσο ο θρύλος του βόλεϊ συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Προ μηνών, τον είδαμε ως μέλος της φρουράς που είχε την επίβλεψη της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Άντερλεχτ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Την Τετάρτη, είχε μία ακόμα πιο δύσκολη αποστολή, αφού εννέα άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε πολυκατοικία της οδού Κουντουριώτη στον Πειραιά η οποία είχε πιάσει φωτιά.

Η Πυροσβεστική επενέβη με δύναμη 50 ανδρών, μεταξύ των οποίων και ο πάλαι ποτέ διεθνής άσος, ο οποίος κατέκτησε την πέμπτη θέση με την Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ο Γκιούρδας και οι συνάδελφοί του κατάφεραν να δώσουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες και να αναδειχθούν νικητές, αφού έσωσαν τη ζωή στα εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος.

Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν από τους πρωταθλητές που τιμούν στο έπακρο το αξίωμα που έλαβαν από την Πολιτεία και εδώ και χρόνια δίνει το "παρών" κάθε μέρα στην υπηρεσία του, χωρίς να απαιτήσει ειδική μεταχείριση λόγω των αθλητικών καταβολών του.

* Η φωτογραφία αλιεύθηκε από το προφίλ στο facebook του δημοσιογράφου Νίκου Τσιλιπουνιδάκη.

Αφιερώματα Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Αυτός είναι ο πρώτος κλόουν στην ιστορία που ξεκίνησε την υστερία

Ο Spring Heeled Jack αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1837 και σύντομα "εμφανίστηκε" σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, από το Λονδίνο μέχρι και τη Σκωτία. Πώς συνδέονται οι τρομακτικοί κλόουν με τον... Μπάτμαν (Pics)

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ