Γυναίκες σε αγώνα βόλεϊ στο Ιράν

Λίγους μήνες μετά από τα όσα έγιναν με την Γκοντσέχ Γκαβαμί η κυβέρνηση του Ιράν θα επιτρέψει σε γυναίκες να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ με τις ΗΠΑ.

Το όνομα της Γκοντσέχ Γκαβαμί είχε κάνει το γύρο του κόσμου πριν από μερικούς μήνες εξαιτίας της φυλάκισής της επειδή παρακολουθούσε αγώνα βόλεϊ!

Έπειτα από τη φυλάκισή της και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν, η Βρετανο-ιρανή αφέθηκε ελεύθερη και συν τοις άλλοις η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας δείχνει να κάνει κάποια βήματα μπροστά.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι τον αγώνα ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ θα παρακολουθήσουν και μερικές γυναίκες, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ο ακριβής αριθμός των ατόμων (σ.σ. όπως ανακοινώθηκε θα είναι μέλη της οικογένειας του βόλεϊ, της εκτελεστικής επιτροπής και φίλαθλοι των ΗΠΑ).

"Κάθε διαμαρτυρία διαδήλωση υπέρ ή μετά τον αγώνα με τη συμμετοχή γυναικών είναι παράνομη" αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της ιρανικής κυβέρνησης, προκειμένου να "προλάβει" τυχόν αντιδράσεις μετά από την απόφασή της.

Οι δύο αγώνες ανάμεσα στις δύο χώρες θα διεξαχθούν την Παρασκευή (19/6) και την Κυριακή (21/6) στην Τεχεράνη.

Αποστολή στη Χίο ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο μύλος του (αντι)προσφυγικού στη Χίο

Επεισόδια, ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί, απειλές και μισαλλόδοξος λόγος δηλητηριάζουν τη χιώτικη κοινωνία, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε έναν πληθυσμό ταλαιπωρημένο από την κρατική απουσία και την διαχειριστική ανεπάρκεια του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί. Ποιοι βρίσκονται από πίσω, ποιος ο ρόλος της Χρυσής Αυγής και ποια η στάση του ορθόδοξου πολιτικού κόσμου. Διαβάστε το τρίτο μέρος της έρευνας του NEWS247 στη Χίο

 

Πρώτη Σελίδα