Γυναίκες σε αγώνα βόλεϊ στο Ιράν

Λίγους μήνες μετά από τα όσα έγιναν με την Γκοντσέχ Γκαβαμί η κυβέρνηση του Ιράν θα επιτρέψει σε γυναίκες να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ με τις ΗΠΑ.

Γυναίκες σε αγώνα βόλεϊ στο Ιράν

Το όνομα της Γκοντσέχ Γκαβαμί είχε κάνει το γύρο του κόσμου πριν από μερικούς μήνες εξαιτίας της φυλάκισής της επειδή παρακολουθούσε αγώνα βόλεϊ!

Έπειτα από τη φυλάκισή της και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν, η Βρετανο-ιρανή αφέθηκε ελεύθερη και συν τοις άλλοις η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας δείχνει να κάνει κάποια βήματα μπροστά.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι τον αγώνα ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ θα παρακολουθήσουν και μερικές γυναίκες, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ο ακριβής αριθμός των ατόμων (σ.σ. όπως ανακοινώθηκε θα είναι μέλη της οικογένειας του βόλεϊ, της εκτελεστικής επιτροπής και φίλαθλοι των ΗΠΑ).

"Κάθε διαμαρτυρία διαδήλωση υπέρ ή μετά τον αγώνα με τη συμμετοχή γυναικών είναι παράνομη" αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της ιρανικής κυβέρνησης, προκειμένου να "προλάβει" τυχόν αντιδράσεις μετά από την απόφασή της.

Οι δύο αγώνες ανάμεσα στις δύο χώρες θα διεξαχθούν την Παρασκευή (19/6) και την Κυριακή (21/6) στην Τεχεράνη.

Τουρκία ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Δήλωση πρόκληση κατά της Ελλάδας

"Κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάσουν τη Συνθήκη της Λωζάνης ως νίκη" είπε ο Τούρκος πρόεδρος, κάνοντας λόγο για "προβλήματα που αυτή θέτει σήμερα στον καθορισμό της τουρκικής επικράτειας, αλλά και του εδαφικού και εναέριου χώρου"

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ