Στα προκριματικά του Champions League ο πρωταθλητής

Ο χάρτης των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλάζει και η χώρα μας δεν θα έχει εξασφαλισμένη θέση για τον πρωταθλητή στους ομίλους του Champions League.

Στα προκριματικά του Champions League ο πρωταθλητής

Στα πρότυπα των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων θα διεξάγονται πια και εκείνες του βόλεϊ. Αυτό αποφάσισαν οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από την επόμενη περίοδο.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι θα συμβεί ανά διοργάνωση. Το Champions League αλλάζει εντελώς μορφή και θα αποκτήσουμε τρεις προκριματικούς γύρους.

Το αρνητικό σε αυτό είναι ότι η Ελλάδα χάνει τη σίγουρη θέση που είχε στους ομίλους με τον πρωταθλητή να αναγκάζεται να δώσει προκριματικά. Οι προνομιούχες θέσεις των ομίλων αφορούν οκτώ χώρες οι οποίες και θα μοιραστούν τις 12 σίγουρες των ομίλων. Πιο αναλυτικά όλα θα εξαρτηθούν από τη βαθμολογία που έχουν συγκεντρώσει οι χώρες στην τελευταία τριετία.

Έτσι, Ρωσία, Ιταλία, Τουρκία και Πολωνία θα έχουν από δύο ομάδες στους ομίλους, ενώ Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Ρουμανία θα έχουν σίγουρα μία. Από εκεί και πέρα όλες οι χώρες θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν και μία ομάδα η οποία θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στους τρεις προκριματικούς γύρους από όπου θα προκύψουν οι άλλες οκτώ ομάδες που θα συμπληρώσουν την τελική 20άδα των ομίλων.

Από εκεί και πέρα από τους τέσσερις ομίλους των πέντε ομάδων θα περάσουν στην επόμενη φάση οι τρεις πρώτοι δημιουργώντας την 12άδα των πλέι οφ. Στη συνέχεια θα έχουμε την εξάδα και οι τρεις νικητές μαζί με τον διοργανωτή θα σχηματίζουν το Final 4.

Στα προκριματικά η πρωταθλήτρια στις γυναίκες

Την ίδια ώρα θετικά είναι τα νέα για τις γυναικείες ομάδες αφού για πρώτη φορά η πρωταθλήτρια θα έχει δικαίωμα, εάν το επιθυμεί, να παίξει στα προκριματικά του Champions League διεκδικώντας την είσοδο της στη φάση των ομίλων. Η μορφή της διοργάνωσης θα είναι ανάλογη με εκείνη των ανδρών, ενώ για την επόμενη περίοδο Τουρκία, Ρωσία, Πολωνία και Αζερμπαϊτζάν θα έχουν από δύο σίγουρες θέσεις στους ομίλους, ενώ από μία θα έχουν οι Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ελβετία.

Συνολικά οκτώ εκπρόσωποι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Από εκεί και πέρα σύμφωνα πάντα με τη βαθμολογία που υπάρχει αυτή τη στιγμή, η οποία δύσκολα θα αλλάξει τα αμέσως επόμενα χρόνια, η χώρα θα εκπροσωπηθεί συνολικά από οκτώ ομάδες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε άνδρες και γυναίκες.

Η αναλογία για τις συμμετοχές είναι ακριβώς η ίδια αφού τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες θα έχουμε έναν εκπρόσωπο στα προκριματικά του Champions League, έναν στο CEV Cup και δύο στο Challenge Cup. Εκείνο που δεν έχει γίνει γνωστό είναι το σε ποιο γύρο του CEV Cup θα μπαίνουν οι ομάδες που αποκλείονται από τα προκριματικά του Champions League.

Αλλαγές και στις Εθνικές ομάδες

Πέρα από τις διασυλλογικές διοργανώσεις, αλλαγές έχουμε και σε αυτές των Εθνικών ομάδων. Αυτές θα ξεκινήσουν από τη διοργάνωση του 2017 και θα αφορούν κυρίως τον τρόπο και την περίοδο διεξαγωγής των φάσεων.

Οι προκριματικού όμιλοι θα διεξαχθούν σε δύο γύρους (15-17/9/2016 και 22-24/9/2016) με την πρώτη ομάδα κάθε ομίλου να προκρίνεται στα τελικά και τις ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η θέση να δίνουν αγώνες μπαράζ (εντός-εκτός) το διάστημα 1 έως 8 Οκτωβρίου.

Από την επόμενη διοργάνωση ωστόσο θα έχουμε αύξηση των ομάδων που θα συμμετέχουν στην τελική φάση της διοργάνωσης από 16 σε 24.

News 24/7

24MEDIA NETWORK