Ηρωικός αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό

Η προσπάθεια των Πρωταθλητών Ελλάδας να διεκδικήσουν την ευρωκούπα δεν στέφθηκε από επιτυχία. Η ήττα από την κάτοχο Γιουγκ στον προημιτελικό του Final-6 έθεσε την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου εκτός συνέχειας.

Ηρωικός αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό

Έπεσε μαχόμενος, έπεσε όμως. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Ουγγαρία για να διεκδικήσει το τρόπαιο του Champions League, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά. Η διασταύρωση με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης αποδείχθηκε ό,τι χειρότερο, καθώς η Γιουγκ, πιο αποτελεσματική στην επίθεση, επικράτησε 11-8 και πήρε το εισιτήριο για τη μάχη με την ιταλική Προ Ρέκο.

Φαντάστηκαν πολλοί πως μετά το 5-1 και το 7-2 των Κροατών οι "ερυθρόλευκοι" θα πετάξουν λευκή πετσέτα. Τουναντίον έκαναν την ανατροπή, πέτυχαν πέντε αναπάντητα γκολ και ισοφάρισαν 7-7 στα μέσα της τρίτης περιόδου.

Ξόδεψαν όμως τόση πολλή ενέργεια που δεν είχαν άλλη περίσσευμα. Τα γκολ του Γκαρθία έκαναν τη διαφορά σ' εκείνο το σημείο και σε συνδυασμό με την αστοχία του Γιάνοβιτς στην επίθεση, ο Ολυμπιακός έμεινε ξανά πίσω.

Όσο κι αν πάλεψαν ν' αντιστρέψουν ξανά την εις βάρος τους κατάσταση, οι παίκτες του Βλάχου δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν από μια ομάδα που έπαιξε εξαιρετική άμυνα και δεν έχασε την ψυχραιμία της.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-4, 5-3, 1-1

Ολυμπιακός: Μυλωνάκης 1, Γεννηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Κολόμβος 2

Γιουγκ: Φάτοβιτς 1, Γιόκοβιτς 1, Γκαντέα 2, Μάρκοβιτς 2, Βρλιτς 2, Περόνε 2, Ομπράντοβιτς 1

News 24/7

24MEDIA NETWORK