Ελλάδα - Ιταλία 10-13

Στο κρισιμότερο παιχνίδι στο Αϊντχόφεν, στον τελικό, έμελλε να κάνει η Εθνική μας ομάδα γυναικών την χειρότερη εμφάνιση της, με επακόλουθο να χάσει με κατεβασμένα χέρια από την Ιταλία με 13-10, περιοριζόμενη στο ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ελλάδα - Ιταλία 10-13

Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση ουσιαστικά δεν μπήκε ποτέ στην πισίνα και έτσι, όπως και στο Ζάγκρεμπ το 2010, έμεινε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, δίνοντας την ευκαιρία στη "σετερόσα" να ανέβει και πιο εύκολα και απ' ό,τι ίσως ονειρευόταν στην κορυφή. Σίγουρα πάντως με την εμφάνιση τους αυτή οι διεθνείς μας αδίκησαν τον εαυτό τους...

Όπως και να έχει πάντως, η Εθνική μας παρέμεινε στο γκρουπ των κορυφαίων ομάδων και σ' αυτή τη διοργάνωση, έχοντας πλέον εδραιώσει τη θέση της σ' αυτό κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες και τα προβλήματα. Άλλωστε μην διαφεύγει ότι είναι αυτή η ομάδα που μόλις πριν πέντε μήνες αναδείχτηκε στη Σαγκάη πρωταθλήτρια κόσμου, γράφοντας την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού σε ομαδικό επίπεδο.

Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν απογοητευτικό. Η ασφυκτική άμυνα των Ιταλίδων του δημιούργησε αρκετά προβλήματα, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις για να την διασπάσει και έτσι η "σετερόσα" επέβαλε τον ρυθμό της και έκανε...πάρτι. Στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου προηγήθηκε με 4-1 και στο ξεκίνημα της τρίτης εκτόξευσε τη διαφορά στο +6 (8-2).

Με τις διεθνείς μας να συνεχίζουν να είναι ωσεί παρούσες και να μην δείχνουν σημάδια ανάκαμψης και αντίδρασης, οι Ιταλίδες διατηρήθηκαν εύκολα σε απόσταση ασφαλείας με 10-4 ενώ στην τελευταία περίοδο ο ρυθμός έπεσε, με την Ελλάδα να καταφέρνει απλά να κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα, χάνοντας με 13-10.

"Δεν τελειώσαμε, υπάρχει και το Λονδίνο"

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-2, 3-4, 5-3.

Ελλάδα (2/7π.π., 1/1πεν.): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Μελιδόνη, Ψούνη 1, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 2, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Διαμαντοπούλου Χρ.

Ιταλία (4/7π.π., 1/1πεν.): Τζίλι, Αμπάτε 4, Καζανόβα 1, Αϊέλο, Κουεϊρόλο 1, Λάπι, Ντι Μάριο 1, Μπιανκόνι 4, Εμμόλο 1, Ραμπάλντι, Κόττι, Φρασινέτι 1, Γκορλέρο.

Live:

News 24/7

24MEDIA NETWORK