Στον τελικό η Εθνική νέων γυναικών

Το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης θα διεκδικήσει η εθνική ομάδα πόλο νέων γυναικών στον τελικό της Κυριακής (14/9), μετά τη νίκη επί της Ισπανίας στον πρώτο ημιτελικό.

Στον τελικό η Εθνική νέων γυναικών

Η Εθνική ομάδα πόλο νέων γυναικών επικράτησε με 10-6 της Ισπανίας στον πρώτο ημιτελικό, εξασφαλίζοντας ήδη ένα μετάλλιο και σε ένα 24ωρο θα διεκδικήσει ακόμα ένα χρυσό απέναντι είτε στην Ιταλία, είτε στην Ουγγαρία.

Η ομάδα των Γιώργου Μορφέση και Στέφανου Λέανδρου προηγήθηκε γρήγορα με 4-0 στον ημιτελικό κόντρα στην Ισπανία. Τα πρώτα δύο γκολ σημείωσε η 16χρονη περιφερειακός της Γλυφάδας, Νικόλ Ελευθεριάδου, την οποία διεκδίκησαν το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη.

Με γκολ της Στεφανίας Χαραλαμπίδη δέκα δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή του δευτέρου οκταλέπτου, η Ελλάδα προηγήθηκε με 6-2. Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η Ελευθερία Πλευρίτου βγήκε στην κόντρα και διαμόρφωσε το 7-2.

Η 17χρονη παίκτρια του Ολυμπιακού που έχει αγωνιστεί σε τρεις διοργανώσεις αυτό το καλοκαίρι διαμόρφωσε το 10-4. Με δύο τέρματα της Μπεατρίς Ορτίθ η Ισπανία διαμόρφωσε το τελικό 10-6.

Τα οκτάλεπτα:4-1, 2-1, 3-2, 1-2

Η σύνθεση της Εθνικής: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ιωάννα Χαραλαμπίδη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Βασιλική Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη, Μίλβα Καλογεράκου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Σώρα, Στεφανία Χαραλαμπίδη, Μαρία Ντάσιου, Βιργινία Νιαρχάκου, Στεφανία Τερεφού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK