"Ανταγωνιστικό και τη νέα χρονιά το Καλαμάκι"

Συγκεντρώνοντας παίκτες με εμπειρία από την παλιά... φουρνιά της Βουλιαγμένης, το Καλαμάκι όχι μόνο βρέθηκε στην Α1 πόλο τη σεζόν που πέρασε αλλά κατάφερε να διατηρηθεί σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Ο πρόεδρος του ΝΟΚ, Γιώργος Χριστόπουλος, μίλησε στο Contra.gr για τη χρονιά που πέρασε και γι' αυτή που έρχεται.

"Ανταγωνιστικό και τη νέα χρονιά το Καλαμάκι"

Μετά από μια εξαιρετική σεζόν το 2013, όπου ολοκλήρωσε αήττητο το πρωτάθλημα της Α2 πόλο, το Καλαμάκι πρωταγωνίστησε στις πισίνες και το 2014, κατακτώντας την 8η θέση στην Α1.

Για να φτάσει σε αυτή την επιτυχία, η ομάδα είχε στο δυναμικό της έμπειρους πολίστες από την... παλιοπαρέα της Βουλιαγμένης. Το Contra.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, Γιώργο Χριστόπουλο, ο οποίος μας μίλησε για την περσινή χρονιά αλλά και γι'αυτή που έρχεται.

"Μιλάμε με δεδομένα που αλλάζουν συνεχώς. Άλλο σκεπτικό είχαμε τον Μάιο, άλλον τον Ιούνιο και άλλο έχουμε τώρα με τις εξελίξεις στη χώρα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου στο σύνολό του είναι ένα ιστορικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1947 και είναι αναγνωρισμένο από τη γενική γραμματεία αθλητισμού. Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα, ιδιαίτερα δε στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα όπου ο ΝΟΚ εκτός των μεγάλων διακρίσεων στην Ελλάδα πρωταγωνιστεί στα παγκόσμια πρωταθλήματα με πρωτιές. Σαν ΝΟΚ διοργανώνουμε μεγάλα events, προπονούνται σε εμάς ομάδες από την Ευρώπη και τιμούμε τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό.

Το κομμάτι της κολύμβησης είναι επίσης πολύ δυνατό με πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρόπερσι ήμασταν αήττητοι, με αποτέλεσμα να επανέλθουμε στην Α1 πόλο. Η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Κάναμε πολύ καλά αποτελέσματα και τερματίσαμε στην 8η θέση, γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία με τα δεδομένα που έχουμε.

Το Καλαμάκι είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο όπου όλοι οι πόροι για να καλυφθούν οι παίκτες οι προπονητές και γενικά όλες οι δαπάνες του συλλόγου σε όλους τους τομείς προέρχονται αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών του.

Δυστυχώς κατά την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης και πόσο μάλλον με την πρόσφατη επιδείνωση αυτής, τα μέλη μας αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πάγιες συνδρομές τους με άμεσο αποτέλεσμα παρ'όλη τη χρηστή διοίκηση και την μείωση δαπανών, πλέον να καθίσταται δύσκολη η συντήρηση των αθλητικών τμημάτων και ακόμη δυσκολότερη η ανάπτυξη τους. Ήδη τα τελευταία 3 έτη έχουμε μειώσει δραστικά τις λειτουργικές μας δαπάνες με σκοπό τη μέγιστη κάλυψη των αθλητικών μας δραστηριοτήτων.

Φέτος, η διοίκηση θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε η ομάδα να πάει το ίδιο καλά με πέρυσι και να διατηρηθεί σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Δεν έχουμε συνηθίσει σε μαρασμό και συρρίκνωση. Κυρίως, διότι, ακόμα και στις δύσκολες εποχές που περνά η χώρα μας, ο ΝΟΚ αναγνωρίζεται ως μια ιστορική παρακαταθήκη, ένα βαρύ όνομα που μας δεσμεύει με το ζωντανό παρόν του και το ελπιδοφόρο μέλλον του. Αρκεί όλοι να τον στηρίξουμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK