Η επιστροφή της... Βουλιαγμένης: Η απόδραση των 11

Όχι έναν, ούτε δύο αλλά δέκα συνολικά παίκτες που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στη Βουλιαγμένη θα συναντήσει στο "νεοφώτιστο" στην Α1 Καλαμάκι ο Ζάχος Αφρουδάκης, ο οποίος μίλησε στο Contra.gr για την εμπειρία του στη νέα του ομάδα και για την παλιοπαρέα που σμίγει ξανά μετά από χρόνια.

Η επιστροφή της... Βουλιαγμένης: Η απόδραση των 11

Αγωνίστηκαν μαζί στο παρελθόν και πλέον συναντιούνται ξανά. Ο λόγος για την πλειοψηφία των παικτών του Καλαμακίου, το οποίο έπειτα από μια εξαιρετική χρονιά στην Α2, τερματίζοντας πρώτο με 30 βαθμούς και 11 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Υδραϊκό, θα αγωνίζεται φέτος στην Α1.

Ο Ζάχος Αφρουδάκης, ένας έμπειρος πολίστας που μέχρι πρότινος φορούσε το σκουφάκι του Παναθηναϊκού, προστέθηκε φέτος στην παρέα του Ν.Ο.Κ. Ο μεσαίος της οικογένειας Αφρουδάκη θα συναντήσει στο Καλαμάκι την... παλιοπαρέα της Βουλιαγμένης, που αποτελούσε ανέκαθεν φυτώριο ταλέντων.

Το Contra.gr επικοινώνησε με τον 34χρονο πολίστα, ο οποίος μας μίλησε για τα συναισθήματά του για το reunion με τους παλιόφιλους, ενώ μας παρουσίασε και μερικές στιγμές από την προπόνηση.

"Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς οι 10 από τους 13 παίκτες της ομάδας είναι παιδιά που είχαν πολυετή προσφορά στη Βουλιαγμένη. Ακόμη και ο προπονητής είναι ο πρώην τεχνικός των Ακαδημιών της Βουλιαγμένης (Αλέξης Σταϊκόπουλος). Αυτός ουσιαστικά είναι και ένας λόγος που επέλεξα να έρθω και στην ομάδα και λόγω ηλικίας. Θα είναι σαν ένα γιορτινό reunion".

Ενδεικτικά μας ανέφερε μερικά από τα ονόματα των παικτών που υπήρξαν στο παρελθόν και στη Βουλιαγμένη. Μεταξύ άλλων στη νέα του ομάδα συνάντησε τους: Πρωτονοτάριο, Χατζηδάκη, Καφετζόπουλο, Σάντα, Σαλάχα, Κατσαούνη.

Όσο για τους στόχους του τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο τη νέα χρονιά είπε: "Η ομάδα δεν έχει απαιτήσεις να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο. Δεν υπάρχει δηλαδή το άγχος για ιδιαίτερη διάκριση. Αυτό που ουσιαστικά θέλουμε είναι να χαρούμε το άθλημα, να παίξουμε ωραίο πόλο να το ευχαριστηθεί και ο κόσμος. Βασικός στόχος είναι η ομάδα να διατηρηθεί στην κατηγορία και από εκεί και πέρα ό,τι άλλο έρθει είναι καλοδεχούμενο. Αλλά το βασικό είναι ότι είμαστε μια ωραία παρέα. Κρατάω χαμηλούς τόνους γιατί όλοι όσοι παίζουμε στην ομάδα έχουμε κάνει και στο παρελθόν πρωταθλητισμό και ξέρουμε ότι οι στόχοι θα έρθουν με τα παιχνίδια".

Οι αναμνήσεις με την παλιοπαρέα της Βουλιαγμένης πολλές. Γι’ αυτό και ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τον ίδιο να επιλέξει την καλύτερη.

"Οι αναμνήσεις είναι πάρα πολλές. Με τα περισσότερα παιδιά έχουμε ξεκινήσει από 8-9 χρονών μαζί. Όλη μέρα στην πισίνα, στις προπονήσεις, η κούραση μεγάλη. Έχουμε κατακτήσει παρέα πρωταθλήματα νέων, μετά με την πρώτη ομάδα. Ουσιαστικά έχουμε περάσει ένα ολόκληρο κύκλο ζωής με τα περισσότερα από τα παιδιά γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό το γεγονός πως ξανασμίγουμε.

Η κατάσταση είναι γενικά διαφορετική από ότι είχαμε συνηθίσει. Όπως είπα και λόγω ηλικίας δεν υπάρχουν πια τεράστιες απαιτήσεις. Πιο πολύ παίζουμε για ευχαρίστηση, δεν υπάρχει το άγχος του παρελθόντος".

Και μετά το πόλο τι; Με αυτό το ερώτημα θελήσαμε να κλείσουμε την επικοινωνία μας με τον έμπειρο πολίστα, ο οποίος μοιάζει να είναι περισσότερο επικεντρωμένος στο τώρα.

"Στον αθλητισμό καλό είναι να μην κάνεις σχέδια. Έχουμε μια ομάδα, τον Απόλλωνα Αθηνών, ο οποίος ανέβηκε από τη Γ’ κατηγορία στην Β’. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο οικογενειακό σχέδιο με το οποίο θα ασχοληθούμε όταν σταματήσουμε το πόλο. Αλλά στο πόλο είναι καλύτερα να ζεις το παρόν και να μην κάνεις σχέδια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK