Στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα

Τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α1 πόλο γυναικών έχει και επίσημα ο Ολυμπιακός ύστερα από απόφαση του αθλητικού δικαστή. Τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων στους ερυθρόλευκους.

Στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα

Έστω και με καθυστέρηση ο αθλητικός δικαστής της ΚΟΕ αποφάσισε για την τύχη του πέμπτου τελικού της Α1 πόλο των γυναικών. Σύμφωνα με αυτή η Βουλιαγμένη μηδενίζεται στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και ο τίτλος πάει στον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, ο ΝΟΒ θα κουβαλάει ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού για το επόμενο πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας είχε διακοπεί τρία λεπτά πριν τη λήξη. Η Βουλιαγμένη είχε αποχωρήσει, κι ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 10-4, υποστηρίζοντας ότι απειλείται η σωματική ακεραιότητα αθλητριών και προπονητών από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Ο αθλητικός δικαστής της ΚΟΕ έκρινε ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι που να καθιστούν αναγκαία την αποχώρηση της ομάδας του ΝΟΒ κι έτσι κατακυρώνει το ματς με σκορ 5-0 υπέρ των «ερυθρολεύκων», που στέφονται και τυπικά πρωταθλήτριες Ελλάδας με 3-2 νίκες στους τελικούς των πλέι-οφ. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για τέσσερις αγωνιστικές, στη διάρκεια των οποίων θα δώσει τους εντός έδρας αγώνες του κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς δυνατότητα τηλεοπτικής μετάδοσης.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

"Με σημερινές (15/6) αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή Σπυρίδωνα Σταύρου:

Το σωματείο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τιμωρείται με αποκλεισμό 4 αγωνιστικών της έδρας του (κεκλεισμένων των θυρών), στο πρωτάθλημα Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών της ερχόμενης περιόδου, με ταυτόχρονη απαγόρευση τηλεοπτικής μετάδοσης των αντίστοιχων αγώνων του, για περιορισμένης έκτασης επεισόδια – όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης - στον αγώνα των πλέι οφ στις 30 Μαϊου 2015 με τον ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά.

Κατακυρώνει στο σωματείο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με τέρματα 5-0 τον αγώνα των πλέι οφ (30-5-2015) με αντίπαλο τον ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, για την αποχώρηση του δεύτερου – χωρίς δικαιολογημένη αιτία, όπως αναφέρει το σκεπτικό - από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Αφαιρεί από το σωματείο του ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ έναν (1) βαθμό από το πρωτάθλημα Α1 Γυναικών της περιόδου 2015-16".

News 24/7

24MEDIA NETWORK