Βλάχος: "Δύο νίκες και θα είμαστε οι καλύτεροι"

Ο Θοδωρής Βλάχος προπονητής του νταμπλούχου Ελλάδας στο πόλο, Ολυμπιακού, μίλησε στον Sport 24 Radio 103,3 και στον Γιάννη Λαμπίρη, λίγες μέρες πριν τη συμμετοχή των "ερυθρόλευκων" στο Final 6 του Champions League, στην Βουδαπέστη.

Βλάχος: "Δύο νίκες και θα είμαστε οι καλύτεροι"

Ο Θοδωρής Βλάχος αναφέρθηκε:

Στην φετινή πορεία του Ολυμπιακού: “Η χρονιά στην Ελλάδα τελειώνει επιτυχημένα, με ένα νταμπλ, το τέταρτο συνεχόμενο. Αυτό δείχνει ότι ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος, με ένα μικρό διάλειμμα το 2011, όταν ο Ερασιτέχνης είχε κι άλλης φύσης προβλήματα. Αυτά ξεπεράστηκαν γρήγορα. Ο Ολυμπιακός έχει σχεδιάσει μια ομάδα για να διεκδικήσει επιτυχίες στην Ευρώπη και πλέον η ομάδα εμφανίζεται κυρίαρχη στην Ελλάδα και κατακτά τους τίτλους όπως φέτος”.

Στο αν ο χαμένος τίτλος το 2011 αποτέλεσε κίνητρο ώστε να φτιαχτεί μια δυνατή ομάδα: “Ένας χαμένος τίτλος κάποιες φορές είναι καλύτερος απ΄ ότι να τον είχες κερδίσει. Αναγκάζεσαι και δημιουργείς βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Εκείνος ο χαμένος τίτλος μας πόνεσε και μας στενοχώρησε, αλλά βοήθησε στο να μπουν τα πράγματα σε διαφορετική βάση και να γίνει ο Ολυμπιακός κυρίαρχος”.

Στο Final 6 του Champions League στην Βουδαπέστη: “Για εμάς η χρονιά τώρα αρχίζει. Είναι μια εβδομάδα που φαίνεται σας ένας ολόκληρος χρόνος. Αρχικός μας στόχος ήταν η πρόκρισή στο Final 6 . Το θέλαμε εδώ και 3 χρόνια. Πλησιάζαμε, αλλά δεν τα καταφέρναμε. Τώρα έχει γεννηθεί ένας απίστευτος στόχος. Από τη στιγμή που φτάνεις στους έξι καλύτερος, θες να κάνεις τα πάντα για να φτάσεις στην κορυφή. Δεν μπορείς όμως να προδικάσεις τίποτα. Πρέπει να δουλέψεις πολύ, να κάνεις τα πάντα τέλεια και να έχεις την τύχη με το μέρος σου. Ευτυχώς, λόγω της καλής μας πορείας στον όμιλο έχουμε να δώσουμε δύο αντί για τρία παιχνίδια. Με δύο νίκες, θα είμαστε οι καλύτεροι”.

Στο αν παίζει ρόλο ότι οι άλλες ομάδες του Final 6 έχουν περισσότερους ξένους: “ Έχουμε έναν πολύ καλό ελληνικό κορμό και τρεις πολύ καλούς ξένους. Είμαστε ευχαριστημένοι από το έμψυχο υλικό μας και από πλευράς μπάτζετ είμαστε πολύ καλά σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Αυτά παίζουν μικρό ρόλο, όταν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η καρδιά, το πόσο θες τη διάκριση, το πόσο καλά είσαι προετοιμασμένος σωματικά, ψυχολογικά και τακτικά. Ότι έχεις να επιδείξεις, πρέπει να λάμψει την κρίσιμη στιγμή που θα αναδείξει τον νικητή”.

Στις αναμνήσεις που έχει από την Βουδαπέστη, πόλη στην οποία ο Ολυμπιακός το Champions League το 2002: “Πρόκειται για ένα μαγικό κολυμβητήριο και ένα μαγικό μέρος. Οι αναμνήσεις αυτές δεν θα φύγουν ποτέ από το μυαλό μου και μακάρι να διπλασιαστούν. Αν γίνει αυτό, θα πάω να μείνω μόνιμα στην Βουδαπέστη”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK