Εγένετο τμήμα πόλο για την ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ θα έχει στο εξής και ομάδα πόλο! Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε την Πέμπτη η ερασιτεχνική.

Εγένετο τμήμα πόλο για την ΑΕΚ!

Μέχρι πρότινος οι μεγάλοι αντίπαλοί της στο ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, είχαν να παινεύονται για τις ομάδες τους στο πόλο. Πλέον και η ΑΕΚ ίδρυσε σχετικό τμήμα και σε λίγα χρόνια ευελπιστεί να κοντράρει "ερυθρόλευκους" και "πράσινους".

Το εγχείρημα αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν οι κ. Πάνος Μιχαλόπουλος ως έφορος και ο κ. Γιώργος Κιρμίζογλου ως γενικός αρχηγός.

Οι αγωνιστικές ομάδες όπως και οι ακαδημίες δε θα επιβαρύνουν οικονομικά το Σωματείο αλλά θα λειτουργούν αυτοχρηματοδοτούμενες, από έσοδα χορηγών και τη συνδρομή ομάδας επιχειρηματιών και φίλων της ΑΕΚ, οι οποίοι έχουν δηλώσει τη δέσμευση τους να στηρίξουν τη λειτουργία των τμημάτων.

Η αρχή θα γίνει με την ανδρική ομάδα water polo, η οποία θα ξεκινήσει την πορεία της από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στις 14 Ιουλίου του 2017 με αποκλειστικό σκοπό την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο της στη Β’ Εθνική.

Αποκλειστικός στόχος όλων είναι η ανδρική ομάδα να βρίσκεται στην Α1 την επόμενη 5ετία και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα του αθλήματος.

Προπονητής της ομάδας θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Δάνδολος, ο οποίος είναι προπονητής της Εθνικής Ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ έχει διατελέσει προπονητής του Απόλλωνα Αθηνών με κατάκτηση των πρωταθλημάτων της Γ και Β Εθνικής σε 2 συνεχόμενες χρονιές. Ως αθλητής είχε 100 διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική ομάδα και ήταν 6ος Παγκοσμιονίκης το 2001 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Φουκουόκα Ιαπωνίας, 4ος Πανευρωπαιονίκης το 1999 στην Φλωρεντία Ιταλίας ενώ συμμετείχε σε 2 παγκόσμια κύπελλα στην Ατλάντα των ΗΠΑ και στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

Την ανδρική ομάδα θα στελεχώσουν έμπειροι και νέοι ταλαντούχοι αθλητές ενώ οι ακαδημίες κολύμβησης και πόλο ανδρών και γυναικών θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο του 2017 σε τουλάχιστον 2 κολυμβητήρια της Αττικής ενώ την επίβλεψη και την οργάνωση τους θα αναλάβει ο κ. Αλέκος Βάσσος, πρώην διεθνής πολίστας και προπονητής φυσικής αγωγής.

Ο κ. Πάνος Μιχαλόπουλος είναι επιχειρηματίας, σύμβουλος επιχειρήσεων και ο κ. Γιώργος Κιρμίζογλου είναι επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης και τους ενώνει η αγάπη τους για την ΑΕΚ και το όραμα να αποκτήσει το σωματείο μια ανταγωνιστική ομάδα στο άθλημα με τις συνεχόμενες παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Εξίσου σημαντική θεωρούν την επιτυχημένη λειτουργία των ακαδημιών με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών στα τμήματα κολύμβησης και water polo.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν: "Σκεφτήκαμε ότι δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να μην έχει ομάδες και ακαδημίες water polo και κολύμβησης. Είμαστε και οι δύο Γλυφαδιώτες και η επαφή μας με τον υγρό στίβο είναι αυτονόητη όπως και η αγάπη μας για την ΑΕΚ. Από κοινού αποφασίσαμε να μιλήσουμε σε επιχειρηματίες και φίλους της ΑΕΚ ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτό το όραμα διαχρονικά χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Εμείς απλώς κάναμε την αρχή και έχουμε την ευθύνη του συντονισμού αλλά μαζί μας είναι πολλοί. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής κ. Αλεξίου και όλα τα μέλη του ΔΣ για την εμπιστοσύνη την οποία μας δείχνουν και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα ώστε οι αγωνιστικές ομάδες να φέρουν τίτλους και οι ακαδημίες μας να γεμίσουν με νέα αγόρια και κορίτσια τα οποία θα αγαπήσουν τον υγρό στίβο ο οποίος έχει φέρει πολλές χαρές σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις φίλες και τους φίλους οι οποίοι σε δύσκολους καιρούς για τη χώρα συνδράμουν με κάθε τρόπο για την επιτυχία του οράματος και καλούμε και όλους του ΑΕΚτζήδες να σταθούν δίπλα μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK