Κληρώνει για το πρωτάθλημα πόλο σε άνδρες και γυναίκες

Πραγματοποιούνται αύριο (12.30, 7/10), στο ξενοδοχείο London (Λεωφ. Ποσειδώνος, Γλυφάδα) οι κληρώσεις της νέας περιόδου (2015-16) των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών.

Κληρώνει για το πρωτάθλημα πόλο σε άνδρες και γυναίκες

Στην κληρωτίδα του 30ού πρωταθλήματος Α1 Ανδρών, θα μπούνε οι ομάδες: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΥΔΡΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ, ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ, ΝΟ ΧΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ, ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.

Στην αντίστοιχη κληρωτίδα του 18ου πρωταθλήματος Α1 Γυναικών: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΝΟΒΑ, ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΛΙΣΙΩΝ

Τα δύο πρωταθλήματα έχουν πρεμιέρα στις 24 Οκτωβρίου.

Σ’ ότι αφορά και τα δύο πρωταθλήματα, οι ομάδες μπορούν να ανανεώνουν τις λίστες των δηλωμένων στην ΚΟΕ 21 αθλητών/τριών τους, ως τη λήξη του Α’ Γύρου της κανονικής περιόδου. Στην Α1 Γυναικών, δηλαδή ως τις 28 Νοεμβρίου και στην Α1 Ανδρών ως τις 6 Φεβρουαρίου 2016.

Στην Α1 Ανδρών, οι 6 πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου, συνεχίζουν στα πλέι οφ, με τις δύο πρώτες να περνούν χωρίς αγώνες στην Β’ Φάση. Τα ζευγάρια της Α’ Φάσης: 3ος – 6ος, 4ος – 5ος (οι ηττημένοι για την 5η θέση μετά στις 2 Νίκες).

Οι νικητές (2 Νίκες) της Α’ Φάσης αντιμετωπίζουν, με μειονέκτημα έδρας, τον 2ο και τον 1ο αντίστοιχα για να βγούνε οι ομάδες του Τελικού (θέσεις 1-2, Νίκες 3), ενώ οι ηττημένοι θα αγωνιστούν για την 3η θέση (Νίκες 2).

Οι 4 τελευταίες ομάδες θα συνεχίσουν στα πλέι άουτ όπου στην Α’ Φάση έχουμε τα ζευγάρια: 9ος – 12ος, 10ος – 11ος. Συμπεριλαμβανομένης της κανονικής περιόδου, οι ομάδες που θα πετύχουν συνολικά 3 Νίκες, παραμένουν στην Α1, ενώ οι ηττημένες υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική. Στη συνέχεια, οι νικητές αγωνίζονται (2 Νίκες) για την τελική κατάταξη (9η – 10η θέση).

Βραβεύσεις

Πριν την έναρξη της διαδικασίας των κληρώσεων, θα βραβευτούν από την ΚΟΕ, οι κορυφαίοι των περυσινών πρωταθλημάτων Α1 Ανδρών και Γυναικών.

Οι πρώτοι σκόρερ Γιάννης Φουντούλης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) με 94 γκολ και Αλεξάνδρα Ασημάκη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) με 81 γκολ, ενώ με βάση τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας των αθλητικών συντακτών που είναι διαπιστευμένοι στην ΚΟΕ, οι Καλύτεροι Τερματοφύλακες Φίλιππος Καραμπέτσος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) και Χρυσή Διαμαντοπούλου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), καθώς και οι Πολυτιμότεροι παίκτες Γιάννης Φουντούλης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) και Φιλιώ Μανωλιουδάκη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK