Στους 4 η Εθνική: Ελλάδα - Αυστραλία 12-11

Τεράστια επιτυχία της Εθνικής πόλο Ανδρών, η οποία επικράτησε με 12-11 (7-7 κ.δ.) στη διαδικασία των πέναλτι της Αυστραλίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Καζάν!

Στους 4 η Εθνική: Ελλάδα - Αυστραλία 12-11

Η Εθνική μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση με τους Αυστραλούς και προηγήθηκε στο πρώτο οκτάλεπτο με 1-0 χάρη σε γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Αυστραλία έκανε την ανατροπή και ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 2-3.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Σουίφτ έδωσε προβάδισμα δύο γκολ, όμως ο Κολόμβος απάντησε άμεσα και μείωσε σε 3-4. Οι διεθνείς με ένα σερί 3-0 έκαναν την ολική ανατροπή και προσπέρασαν με 5-4 λίγο πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου.

Οι Αυστραλοί μπήκαν δυνατά στα τελευταία 8 λεπτά και ανέτρεψαν το σκορ, με τους Ρόουτς και Γιάνγκερ (6-5). Ο Γεννηδούνιας ισοφάρισε εκ νέου για την Εθνική μας, όμως ο Πάουερ 0:38 πριν το τέλος έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Αυστραλούς. Παρόλα αυτά, οι διεθνείς μας έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισαν 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα με τον Φουντούλη.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Φλέγκας, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Γιάνγκερ και έστειλε την Εθνική στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος! Επόμενος αντίπαλος η Κροατία το βράδυ της Πέμπτης (06/08, 20:30).

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι ομάδες που θα κατακτήσουν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να τους ακολουθήσει κι ο κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου.

Η διαδικασία των πέναλτι:

7-7 Απόκρουση Φλέγκα

8-7 Εύστοχος ο Αφρουδάκης

8-8 Εύστοχος ο Σουίφτ

9-8 Εύστοχος ο Φουντούλης

9-9 Εύστοχος ο Ρόουτς

10-9 Εύστοχος ο Μυλωνάκης

10-10 Εύστοχος ο Χόουντεν

11-10 Εύστοχος ο Βλαχόπουλος

11-11 Εύστοχος ο Γκίλχριστ

12-11 Εύστοχος ο Γούνας

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-3, 3-1, 2-3, 5-4

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης , Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος.

Αυστραλία (Ε.Φάτοβιτς): Στάντον-Φρεντς, Κάμπελ, Φορντ, Κότεριλ, Πάουερ 1, Γκίλχριστ, Ρόουτς 2, Γιάνγκερ 3, Σουίφτ 1, Έμερι, Χόουντεν, Μάρτιν, Ντένερλι.

Το live

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK