Αφρουδάκης: "Η ιστορία μας το χρωστάει"

Ο Γιώργος Αφρουδάκης μίλησε για την σπουδαία πρόκριση της Εθνικής πόλο Ανδρών στους "4" του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, τον ημιτελικό με την Κροατία, ενώ εξέφρασε την πικρία του για τον τρόπο προβολής της επιτυχίας από τον Τύπο.

Αφρουδάκης: "Η ιστορία μας το χρωστάει"

Ο φουνταριστός του Παναθηναϊκού και "θρύλος" του ελληνικού πόλο, Γιώργος Αφρουδάκης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" και αναφέρθηκε στην εκπληκτική πορεία της Εθνικής πόλο ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Καζάν και σε άλλα ζητήματα.

Για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών: "Είμαστε μια καινούρια ομάδα, που παίζει μοντέρνο πόλο, νέας γενιάς. Χωρίς μεγάλη απόδοση, νικήσαμε ένα ματς νοκ άουτ με την Αυστραλία. Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να πω ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα".

Για τον ημιτελικό: "Στον ημιτελικό δεν υπάρχει φαβορί. Ξεκινάει από 50-50 η πρόκριση, σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα ελπίζεις ότι θα πάρεις τη νίκη. Η ιστορία μας χρωστάει μια μεγάλη νίκη, οι αντίπαλοί μας έχουν πάρει τίτλους, όπως το χρυσό στους Ολυμπιακούς. Τους λείπουν κάποιοι παίκτες, δεν είναι ίδια ομάδα. Μπορούμε να κάνουμε μια νίκη και να πάρουμε μετάλλιο, το οποίο θα έχει διπλή αξία γιατί εξασφαλίζουμε και την πρόκριση στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, χώρια ότι θα προσθέσουμε ένα μετάλλιο στη συλλογή μας. Μακάρι να το πανηγυρίσουμε".

Για το ότι έρχονται οι επιτυχίες: "Η επιτυχία της ομάδας είναι ότι δείχνει άρνηση στο να χάσει. Αυτό είναι κάτι που μου κάνει εντύπωση, γιατί χτίζεται μέσα στα χρόνια. Και εμείς όλοι μαζί δεν έχουμε τέτοια εμπειρία, παίζουμε μόνο δύο χρόνια μαζί. Κερδίσαμε κάποια παιχνίδια που έμοιαζαν χαμένα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό".

Για το προβλήματα, οικονομικά και μη, που προηγούνται συνήθως των μεγάλων διοργανώσεων: "Είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει. Και δεν ευθύνεται μόνο η ομοσπονδία, αλλά και η πολιτική ηγεσία. Οπως έχουμε ευθύνες και εμείς οι αθλητές. Και από τον Τύπο έχουμε παράπονα, γιατί παίζουμε σε έναν ημιτελικό και δεν έχουμε την προβολή που μας αναλογεί. Το θέμα είναι το πώς προβάλεις μια επιτυχία. Σήμερα δεν υπάρχει τόσο μεγάλη προβολή. Σε άλλα αθλήματα θα ήταν πρώτο θέμα στις εφημερίδες, στα σάιτ, παντού. Πρέπει βέβαια να υπάρχει μια συνέχεια στις επιτυχίες, το ένα μετάλλιο που έχουμε πάρει μόνο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είναι λίγο. Αξίζει περισσότερα αυτή η ομάδα και αυτό ισχύει και για τις προηγούμενες γενιές αλλά και για τώρα".

Για το πως οι επιτυχίες της Εθνικής θα γίνουν μόνιμες: "Μετά από 10 χρόνια είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, στο γκρουπ των ισχυρών, πρέπει να το ψάξουμε γιατί λείπαμε από την κορυφή σε αυτό το διάστημα. Να ασχοληθούμε σοβαρά με τον προγραμματισμό, για να πάμε καλύτερα".

Για τον αδερφό του και το μέλλον του: "Στον Χρήστο στέλνω μηνύματα. Για το αν θα μείνω στον Παναθηναϊκό, θα δούμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK