Βλάχος: "Οι άλλοι πρέπει να μας φοβούνται"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος μίλησε για την σπουδαία πρόκριση της Εθνικής ομάδας πόλο Ανδρών στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Βλάχος: "Οι άλλοι πρέπει να μας φοβούνται"

Η Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών επικράτησε με 12-11 στα πέναλτι της Αυστραλίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Καζάν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος μίλησε στον "Sport 24 Radio 103,3" και στους Αντρέα Παλομπαρίνι και Γιάννη Λαμπίρη για την τεράστια επιτυχία, αλλά και για τον αγώνα κόντρα στην Κροατία.

Για τη νίκη επί της Αυστραλίας και την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος: "Το σημερινό παιχνίδι είχε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Και οι δύο ομάδες είχαμε χρόνια να μπούμε στην τετράδα μιας μεγάλης διοργάνωσης. Γι΄ αυτό υπήρχε άγχος , πάθος και ένταση. Παίξαμε συγκεντρωμένα. Ειδικά σήμερα ήμασταν καταπληκτικοί στην άμυνα, απέναντι σε μια πολύ γρήγορη και επιθετική ομάδα".

Για το αγωνιστικό πρόσωπο της Εθνικής: "Η Εθνική πάντα είχε πάθος και διάθεση. Ίσως τα παιδιά έχουν ωριμάσει από τις αγωνιστικές εμπειρίες που έχουν συλλέξει μέχρι τώρα. Εδώ είναι οι 13 καλύτεροι αθλητές και πιστεύω ότι έχω κάνει δίκαιη επιλογή. Με τους 10 από αυτούς συνεργάζομαι στον Ολυμπιακό. Ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλο και εδώ μας βγαίνει και το καλό παιχνίδι. Παίζουμε πιο καλά και ελεύθερα. Αυτοί οι παίκτες ωριμάζουν και αυτό βγαίνει στο παιχνίδι τους".

Για την πορεία της ομάδας στην διοργάνωση: "Είπαμε να παίξουμε χωρίς άγχος και να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια. Ακούγεται απλό, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Ήμασταν στον πιο αμφίρροπο όμιλο και κερδίσαμε στις λεπτομέρειες, λόγω της ομοιογένειας που μας διακρίνει. Πέρσι η Εθνική έχασε την ηρεμία της, είχε αναταραχές και αυτό επηρέασε την ομάδα αρνητικά. Τώρα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Προσωπικά όμως θα ήμουν ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών, ακόμη κι αν δεν προκρινόμασταν, πάλι θα ήμουν ευχαριστημένος από την προσπάθειά τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω μαζί τους".

Για τον ίδιο ως προπονητή: "Είμαι περήφανος που έχω δουλέψει με τρεις μεγάλους προπονητές. Αν δεν είχα δουλέψει μαζί τους, δεν θα είχα αυτή την εξέλιξη. Να είμαι δηλαδή για πρώτη φορά στην καριέρα μου σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, η ομάδα μου να παίζει καλά και να δέχομαι τα εύσημα από όλους. Είμαι της άποψης ότι ο προπονητής είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα, αλλά χωρίς τα σωστά εργαλεία δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Γι΄ αυτό και δίνω συγχαρητήρια στους αθλητές μου. Πιστεύω επίσης πως όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει ο προπονητής να βγαίνει μπροστά".

Για τον ημιτελικό κόντρα στην Κροατία: "Η Κροατία είναι το φαβορί. Η μέχρι τώρα πορεία μας όμως στο τουρνουά έχει αποδείξει ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Θα αγωνιστούμε χωρίς άγχος. Θα διαβάσουμε καλά τον αντίπαλο και θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι μας. Οι άλλοι πρέπει να φοβούνται εμάς και όχι εμείς τους άλλους. Εδώ που φτάσαμε δεν είμαστε ευχαριστημένοι μόνο από την συμμετοχή μας στην τετράδα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK