Εκτός τελικού στα πέναλτι οι νεανίδες

Η Εθνική νεανίδων γνώρισε την ήττα με 12-11 στα πέναλτι από τις ΗΠΑ στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πλέον θα διεκδικήσει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο την Κυριακή (31/8) με αντίπαλο την ηττημένη του ζευγαριού Ουγγαρία - Καναδάς.

Εκτός τελικού στα πέναλτι οι νεανίδες

Η εθνική νεανίδων, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2012 και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2011 και 2013, γνώρισε την ήττα στον ημιτελικό στα πέναλτι με 12-11 από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια ήταν 9-9. Η Ελλάδα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο την Κυριακή (31/8) με αντίπαλο την ηττημένη του ζευγαριού Ουγγαρία - Καναδάς.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση προηγήθηκε με 3-0 και 5-2 στο πρώτο οκτάλεπτο με τρία γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου. Όμως στη συνέχεια οι Αμερικανίδες έκαναν σερί 3-0 και ισοφάρισαν σε 5-5. Πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (6-5) στα 45 δευτερόλεπτα.

Με την τερματοφύλακα Ειρήνη Πάτρα (σ.σ. ο Ολυμπιονίκης Βαγγέλης Πάτρας έχει δύο παίκτριες στην εθνική νεανίδων) να κάνει σειρά καλών επεμβάσεων, η εθνική προηγήθηκε με 6-8 στο τρίτο οκτάλεπτο με το τέταρτο γκολ της Πλευρίτου και άλλα δύο από την Έλενα Ξενάκη και την Ιωάννα Χυδηριώτη.

Τέσσερα λεπτά πριν από την εκπνοή του ημιτελικού η εθνική προηγήθηκε με διαφορά δύο γκολ (9-7), όμως στο τελευταίο λεπτό οι Αμερικανίδες ισοφάρισαν. Οι δύο ομάδες έχασαν από μια επίθεση και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Παρά την προσπάθεια της Πάτρα που απέκρουσε το δεύτερο πέναλτι των ΗΠΑ, οι Ελληνίδες ήταν άστοχες. Στο τελευταίο πέναλτι η Αμερικανίδα παίκτρια είχε όλο το χρόνο να σουτάρει με την καθυστέρηση των διαιτητών να σφυρίξουν και να στείλει την Ελλάδα στο μικρό τελικό του τουρνουά της Μαδρίτης.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 4-0, 0-3, 3-2 (κ.α), 3-2 (πεν.)

Οι σκόρερ της ελληνικής ομάδας: Ε. Πλευρίτου 4, Ξενάκη 2, Β. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1

News 24/7

24MEDIA NETWORK