Ελλάδα - Κίνα 9-8

Ιστορία με χρυσά γράμματα έγραψε η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Νίκησε με 9-8 την Κίνα μέσα στη Σανγκάη και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της (videos)

Ελλάδα - Κίνα 9-8

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών έγραψε ιστορία. Έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει να φτάσει στην κατάκτηση ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος (σε επίπεδο Ανδρών - Γυναικών) στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Η Ρουμπέση, η Ασημάκη, η Μανιωλουδάκη, η Μελιδώνη, η Λιόση που σκόραραν απέναντι στην Κίνα, καθώς και όλα τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση που πήραν μέρος στο τουρνουά, έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Οι Ελληνίδες δεν έδωσαν κανένα δικαίωμα στις Κινέζες να ελπίσουν στο χρυσό, καθώς από την πρώτη στιγμή πήραν το προβάδισμα και δεν το έχασαν μέχρι το τέλος του αγώνα.

Παγκόσμια διάκριση για δύο παίκτριες της εθνικής μας, με την Ελένη Κούβδου να αναδεικνύεται καλύτερη γκολκίπερ του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ στις κορυφαίες συγκαταλέγεται και η Αντιγόνη Ρουμπέση.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Κίνα): 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

Τα γκολ:

Κίνα: Πινγκ Λιου 2, Γι Γουάνγκ 2, Τζιν Χε, Φέι Τενγκ, Γιουτζούν Σουν, Ντονγκλούν Σονγκ.

Ελλάδα: Ρουμπέση 3, Ασημάκη 3, Μανωλιουδάκη, Μελιδώνη, Λιόση.

Συνοπτικά η τελική κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος:

1. ΕΛΛΑΔΑ, 2. Κίνα, 3. Ρωσία, 4. Ιταλία, 5. Αυστραλία, 6. ΗΠΑ, 7. Ολλανδία, 8. Καναδάς, 9. Ουγγαρία, 10. Κούβα, 11. Ισπανία, 12. Ν. Ζηλανδία, 13. Καζακστάν, 14. Βραζιλία, 15. Ν. Αφρική, 16. Ουζμπεκιστάν.

Το live του τελικού:

News 24/7

24MEDIA NETWORK