Εύκολα τους Γερμανούς η Ελλάδα

Η Εθνική πόλο των ανδρών επικράτησε με 13-5 της Γερμανίας και προκρίθηκε άνετα στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης. Επόμενη αντίπαλος η γηπεδούχος Ισπανία την Τρίτη (24/7, 19:30).

Εύκολα τους Γερμανούς η Ελλάδα

Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών για να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Γερμανία και παράλληλα στην πρόκριση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης. Η γαλανόλευκη επιβλήθηκε 13-5 της σαφώς κατώτερης Γερμανίας και πλέον περιμένει τον δύσκολο αγώνα της Τρίτης (24/7, 19:30) κόντρα στην γηπεδούχο Ισπανία.

Οι διεθνείς μας βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο ξεκίνημα, όπου αιφνιδιάστηκαν από τους αντιπάλους τους, όμως πολύ γρήγορα επέστρεψαν και βρέθηκαν σε θέση οδηγού. Με όπλο την άμυνα, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου προηγήθηκαν με 5-2 και έκλεισαν το πρώτο οκτάλεπτο στο +2 (5-3). Φαινόταν πως το ματς θα κρινόταν από τις ορέξεις των διεθνών μας που υπερείχαν σε όλους τους τομείς.

Στην δεύτερη περίοδο η άμυνα και ο Φλέγκας κράτησαν την Γερμανία στο μηδέν, για να ανέβει η διαφορά στα πέντε γκολ, 8-3, στο φινάλε του πρώτου μέρους. Το νερό είχε μπει για τα καλά στ' αυλάκι και τίποτα δεν μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί.

Στα δυο επόμενα οκτάλεπτα, η Εθνική συνέχιζε να παίζει εξαιρετική άμυνα, δέχτηκε από ένα γκολ σε κάθε περίοδο, σημείωσε άλλα πέντε τέρματα σε αυτό το διάστημα κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 13-5. Η νίκη ήρθε εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο, με την γαλανόλευκη να κοιτάζει τον προημιτελικό με τους οικοδεσπότες.

Μπορεί η Εθνική να αποφεύγει ομάδες όπως η Σερβία, η Ουγγαρία και η Κροατία μέχρι τον τελικό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι εύκολο το έργο της. Οι Ισπανοί διαθέτουν μία δυνατή ομάδα και στην έδρα τους θέλουν να φτάσουν μέχρι τουλάχιστον τα ημιτελικά, ενώ στη συνέχεια τους περιμένουν οι Ιταλοί που απέναντι στην Ουγγαρία έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Γερμανία): 3-5, 0-3, 1-2, 1-3

Γερμανία (Σταμ): Ρέαλ 1, Σταμ 3, Στρελέζκι 1

Ελλάδα (Βλάχος): Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 2, Νικολαΐδης 1, Φουντούλης 1, Καπότσης 1, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Βλαχόπουλος 1

Πηγή: Sport24.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK