Τεχνικός διευθυντής στις ΗΠΑ ο Πύρρος Δήμας

Από το 2017 ο Πύρρος Δήμας θα αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή της Ομοσπονδίας της Άρσης Βαρών των ΗΠΑ.

Τεχνικός διευθυντής στις ΗΠΑ ο Πύρρος Δήμας

Τις γνώσεις και την εμπειρία του Πύρρου Δήμα θα εκμεταλλευτούν από τα μέσα του 2017 οι Αμερικανοί αθλητές της Άρσης Βαρών, αφού ο κάτοχος μεταλλίων σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες θα αποτελέσει το νέο τεχνικό διευθυντή της Ομοσπονδίας των ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων θα έχει ρόλο συμβούλου τόσο σε διοικητικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, ενώ θα εκπροσωπεί και τη χώρα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών των ΗΠΑ, Φιλ Άντριους καλωσόρισε τον Πύρρο Δήμα δηλώνοντας: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχουμε στην ομάδα μας τον Πύρρο που αποτελεί μια από τις πιο σεβαστές προσωπικότητες παγκοσμίως στο χώρο της άρσης βαρών. Όχι μόνο λόγω των αθλητικών του επιτευγμάτων, αλλά και για τη συνεισφορά του στο αθλημα γενικότερα. Πιστεύω ότι ο Πύρρος θα μας δώσει τεράστια ώθηση στο τεχνικό κομμάτι και θα μας βοηθήσει να γίνουμε μια από τις κορυφαίες δυνάμεις στον κόσμο".

Από την πλευρά του ο 44χρονος Ολυμπιονίκης τόσο με ανάρτηση του στο Facebook, όσο και με δήλωση του τόνισε: "Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της συνεργασίας μου με την Αμερικανική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσω την χώρα που κυριαρχει αθλητικά να κυριαρχήσει και στο άθλημα που αγαπώ. Ελπίζω να καταφέρω να μεταδώσω το πάθος και την εμπειρία μου σε νεότερους αθλητές και προπονητές. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου απο την USA Weightlifting. Έχουμε ένα κοινό όραμα να πραγματοποιήσουμε".

Δείτε και τη σχετική ανάρτησή του:

News 24/7

24MEDIA NETWORK