Το πρώτο χρυσό του Δήμα

Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (31/7) από το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Πύρρος Δήμας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Με τη νίκη αυτή ξεκινούσε ταυτόχρονα και η "χρυσή" εποχή της ελληνικής άρσης βαρών.

Το πρώτο χρυσό του Δήμα

Δώδεκα χρόνια γεμάτα μετάλλια και νίκες ξεκίνησαν την 31η Ιουλίου 1992 για την άρση βαρών. Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 23 χρόνια από τον πρώτο θρίαμβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, με τον Πύρρο Δήμα να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στη κατηγορία των 83 κιλών.

Η ημερομηνία είναι σημαδιακή για το άθλημα αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, καθώς το χρυσό στην Βαρκελώνη ακολούθησαν άλλα δύο σε Ατλάντα (1996) και Σίδνεϊ (2000), ενώ ο κύκλος ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το 2004 με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Τέσσερις Ολυμπιάδες, τέσσερα μετάλλια για τον Πύρρο Δήμα, (εκ των οποίων τα τρία χρυσά και ένα χάλκινο) -τον αθλητή που σημάδεψε όσο κανένας άλλος το άθλημα της άρσης βαρών για τη χώρα μας.

Δείτε τα VIDEOS από τις κατακτήσεις όλων των μεταλλίων του Πύρρου Δήμα:

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Όταν ο Πύρρος έπαιρνε το χρυσό στην Ατλάντα

 

Αφιερώματα ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όταν τα ελληνικά μουσεία έσωζαν τις αρχαιότητες μας από τους Ναζί. Αδημοσίευτες φωτογραφίες

Το news247 παρουσιάζει αδημοσίευτο υλικό από την τιτάνια προσπάθεια των Ελλήνων αρχαιολόγων να "εξαφανίσουν" τους θησαυρούς των μουσείων λίγο πριν την είσοδο των Γερμανών κατακτητών

Μηχανή του Χρόνου ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ