H EOE για τα 10 χρόνια από το 2004

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (13/8/2004) αποφάσισε να προχωρήσει στην οργάνωση και πραγματοποίηση τριών εκδηλώσεων μέσα στο επόμενο φθινόπωρο.

H EOE για τα 10 χρόνια από το 2004

Αναλυτικά:

- Εγκαίνια του χώρου μόνιμης φιλοξενίας του αρχείου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην αρχαία Ολυμπία. Το πολύτιμο και φυσικά μοναδικό αυτό αρχείο, που δημιουργήθηκε με την επιμέλεια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑ 2004" και χρηματοδοτήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, περιλαμβάνει έγγραφα, βίντεο, ταινίες, φωτογραφίες και κάθε είδους υλικό που συνδέεται έμμεσα και άμεσα με τη διοργάνωση των Αγώνων του 2004. Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία έχει αναλάβει να συντηρήσει και να λειτουργήσει το αρχείο αυτό, το οποίο σκοπό έχει να καλύψει όλες τις ανάγκες έρευνας και τεκμηρίωσης για την πληρέστερη αποτύπωση των δεδομένων που συνέβαλαν στην προετοιμασία, συνολική οργάνωση και διεξαγωγή του μεγάλου αυτού γεγονότος.

- Επιστημονική Ημερίδα κατά την οποία θα παρουσιαστεί η κληρονομιά των Αγώνων και ανάλυση όλων των επιπτώσεων που είχαν οι αγώνες αυτοί στη χώρα μας. Οι επιστημονικές αναλύσεις θα εξετάζουν κάθε οικονομική, πολιτιστική, τουριστική, διπλωματική, αθλητική πτυχή της επίδρασης των Αγώνων στην ελληνική κοινωνία καθώς και τις διεθνείς επιπτώσεις.

- Εκδήλωση – δράση των εθελοντών και εργαζομένων στην Οργανωτική Επιτροπή ΑΘΗΝΑ 2004 σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες, κατά την οποία θα επιχειρηθεί η περιβαλλοντική ανάπλαση του Χωριού και η αποκατάσταση μεταξύ άλλων και των μνημείων των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για την επέτειο των δέκα χρόνων από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και την ανακοίνωση εκ μέρους της ΕΟΕ των τριών δράσεων, ο Σπύρος Καπράλος δήλωσε: "Η Ελλάδα κατάφερε το 2004 έναν ΑΘΛΟ. Πέτυχε σε απόλυτο βαθμό ένα εξαιρετικά δύσκολο οργανωτικό εγχείρημα και μάλιστα σε μια περίοδο όπου ελάχιστοι ήταν εκείνοι, πλην των Ελλήνων, σε ολόκληρο τον κόσμο που πίστευαν ότι η πατρίδα μας θα μπορούσε ποτέ να καταφέρει. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό και ανάγκασε σε συγνώμη όσους προέβλεπαν και προεξοφλούσαν μια αποτυχία. Οι Έλληνες, με κέφι και απόλυτη ομοψυχία, επέδειξαν θαυμαστές ικανότητες που έφεραν σε πέρας το 2004 ένα έργο που ακόμα και σήμερα μνημονεύεται διεθνώς".

News 24/7

24MEDIA NETWORK