Ο Παύλος Μάμαλος στο Contra.gr:"Ζω με το παραπληγικό επίδομα"

Αν δεν είναι υπέρβαση να σηκώνεις 232 κιλά με ένα επίδομα παραπληγικού, τότε τι είναι; Ο Παύλος Μάμαλος, ο χάλκινος παραολυμπιονίκης του Λονδίνου στην Άρση Βαρών, μιλά στο Contra.gr για την προσπάθειά του, την προπόνηση με φαξ αλλά και την μεγάλη επιθυμία του.

Ο Παύλος Μάμαλος στο Contra.gr:"Ζω με το παραπληγικό επίδομα"

Είναι 41 χρόνων, ζει με ένα επίδομα παραπληγικού ο προπονητής του τον κοουτσάρει από τη... Θεσσαλονίκη, αλλά ο Παύλος Μάμαλος δεν το βάζει κάτω. "Ετοιμάζομαι για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Για να δείξω τι αξίζει η Ελλάδα, τι αξίζει ο Μάμαλος".

Δεν έχει περάσει ούτε ένα εικοσιτετράωρο από τη στιγμή που με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος ο παραολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών φώναζε από το βάθρο "για την Ελλάδα" κι ακόμη δεν μπορεί να... χωνέψει πως έχασε το χρυσό μετάλλιο.

" Τα κιλά που σήκωσε ο πρώτος (241) τα έχω κάνει στις προπονήσεις. Την ώρα όμως της προσπάθειας σαν να μπήκε ένα άσπρο σύννεφο στο κεφάλι μου και δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν έβλεπε ούτε τη μπάρα, χάθηκα. Ήταν σαν να σήκωνα ένα τόνο. Δεν πειράζει θα προσπαθήσω στο Ρίο" υπόσχεται ο Παύλος που ήταν ασημένιος στο Πεκίνο πριν από τέσσερα χρόνια.

Προπόνηση με φαξ

Ο δρόμος για να φτάσει στο δεύτερο παραολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του ωστόσο μόνο εύκολος δεν ήταν. " Κάνουμε μόνοι μας και με τη βοήθεια του προέδρου μας ότι μπορούμε για να προετοιμαστούμε. Ο προπονητής μου ο Δημήτρης Ιωαννίδης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και μου στέλνει το πρόγραμμα με φαξ για να προπονηθώ. Ζω με ένα παραπληγικό επίδομα και καταλαβαίνεται ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα".

Ο Παύλος επιστρέφοντας στην Αθήνα περιμένει κάτι που θα του επιτρέψει να συνεχίσει την προσπάθειά του για τη Βραζιλία. " Περιμένω να διοριστώ. Να έχω μια δουλίτσα για να ζήσω και να προπονούμαι όπως πρέπει. Το άθλημα το αγαπώ πολύ αλλά τα πράγματα γίνονται κάθε ημέρα και πιο δύσκολα".

Ακούει κανείς από την Πολιτεία;

News 24/7

24MEDIA NETWORK