Τσακμάκης στο Contra.gr: "Δεν είμαι προδότης"

Απάντηση στον χαρακτηρισμό "προδότη" που του έδωσαν πολλοί, δίνει ο πρωταθλητής του Κανόε Καγιάκ Χρήστος Τσακμάκης, μέσω του Contra.gr. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή, λίγες μέρες μετά το θέμα που απασχόλησε έντονα τον ελληνικό αθλητισμό.

Τσακμάκης στο Contra.gr: "Δεν είμαι προδότης"

Τα απόνερα των όσων δήλωσε ο Έλληνας ομογενής Ολυμπιονίκης πλέον της Γερμανίας Σιδέρης Τασιάδης συνεχίζουν να προκαλούν τρικυμία στην Ελλαδα με τον Χρήστο Τσακμάκη να βρίσκεται στο επίκεντρο της καταιγίδας. Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή του κανόε καγιάκ ότι σκέφτεται να συνεχίσει τον αθλητισμό κάτω από άλλη σημαία πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις που έφτασαν ακόμη και στο σημείο να του κολλήσουν την ταμπέλα του «προδότη».

Συναντήσαμε τον Χρήστο Τσακμάκη στην γιορτή που έκανε χορηγός της ΕΟΕ στο Λονδίνο και δεν έκρυψε την οργή του για όσα του προσάπτουν.

"Η θέση μου εμένα είναι πολύ ξεκάθαρη , εγώ είμαι Έλληνας ,ποτέ δεν δήλωσα ότι δεν είμαι Έλληνας όπως ο συναθλητής μου. Εγώ χαίρομαι που τρέχω με τα ελληνικά χρώματα αλλιώς δεν θα είχα κάνει αυτή την επιλογή ενώ είμαι Έλληνας ομογενής και χαίρομαι που τρέχω για την Ελλάδα .

Οι εφημερίδες και τα media γράφουν πάρα πολλά , ίσως να θέλουν να γεμίσουν κάποια κενά. Το βρίσκω πολύ άδικο και δεν γίνεται να κάνουν την τρίχα τριχιά".

Όλα αυτά ξέσπασαν από τις δηλώσεις του συναθλητή σου του Σιδέρη Τασιάδη που αγωνίζεται με τα χρώματα της Γερμανίας. Πως θα τις χαρακτήριζες;

"Εγώ δεν μπορώ να πάρω θέση για τις δηλώσεις του συναθλητή μου. Είναι επιλογή του καθενός τι θα πει στα Μέσα Ενημέρωσης αλλά δεν βρίσκω δίκαιο να ακούγονται πράγματα που δεν έχω πει. Γιατί δεν είμαι ούτε ήμουν προδότης. Εγώ αισθάνομαι 100% Έλληνας και κάθε φορά που ακούω τον Εθνικό ύμνο χαίρομαι, μου έρχονται δάκρυα και μου σηκώνεται η τρίχα".

Αναφορικά με τις δηλώσεις που είχες κάνει ότι ίσως σκεφτείς να φύγεις απο την Ελλάδα;

"Το είπα μετά τον αγώνα . Ήμουν πολύ δυσαρεστημένος απο την απόδοσή μου γιατί είχα βάλει τον πήχη πολύ πιο ψηλά απο ότι έφτασα . Τώρα θα δείξει πως θα συνεχιστεί και η δική μου η πορεία, γιατί ήταν μια Ολυμπιακή χρονιά που τελείωσε , αλλάζουν τα πράγματα μέσα στις ομοσπονδίες , τα προεδρεία τα μέλη , θα δούμε πως θα αλλάξει γενικά η κατάσταση. Ακόμη δεν γνωρίζω ο ίδιος τι θα κάνω οπότε πιστεύω ότι ήταν πολύ επιθετικό αυτό που γράφτηκε", κατέληξε αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι υπάρχει πρόβλημα με την ομοσπονδία του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK