Νέα Πρωθιέρεια της Ολυμπιακής Φλόγας η Κατερίνα Λέχου

Η δημοφιλής ηθοποιός Κατερίνα Λέχου δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για το γεγονός ότι από την Τετάρτη (30/4, 11:00) θα είναι η νέα Πρωθιέρεια της Ολυμπιακής Φλόγας.

Νέα Πρωθιέρεια της Ολυμπιακής Φλόγας η Κατερίνα Λέχου

Το πρωί της Τετάρτης θα γίνει η Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων "Νανζίνγκ 2014", οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 16 έως τις 28 Αυγούστου.

"Νιώθω μεγάλη τιμή και συγκίνηση για το καινούργιο μου ταξίδι, ένας ρόλος ζωής που αναπάντεχα συνάντησα. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα τρελή χαρά για το γεγονός ότι θα γινόμουν η Πρωθιέρεια, σαν μικρό παιδί που άνοιγε το πρώτο του δώρο. Θέλω να πω ότι εάν υπάρχει ελπίδα στο τέλμα που βρίσκεται η εποχή μας, είναι όσα πρεσβεύει ο Ολυμπισμός κι αν καταφέρω κι εγώ να προσθέσω έναν μικρό κόκκο, τότε θα είμαι πολύ ικανοποιημένη.

Νιώθω μεγάλη συγκίνηση χωρίς ακόμα να έχει έρθει η Τετάρτη. Είμαι ηθοποιός και βιώνω ιδιαίτερα εκείνη τη στιγμή, άρα θα σας πω μετά την Τετάρτη τι ένιωσα. Ωστόσο πιστεύω ότι η Πρωθιέρεια είναι κάτι παραπάνω από ένας ρόλος. Είναι σα να παίζεις στην Επίδαυρο και πολύ πιο πάνω από αυτό, καθώς πρεσβεύει όλα τα ιδανικά του Ολυμπισμού", ήταν τα λόγια της γνωστής ηθοποιού.

Την Τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αλλά και ο επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Ζακ Ρογκ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος επεσήμανε ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που θα ανάψει η Φλόγα για αυτούς τους αγώνες: "Είχαν προηγηθεί οι Τελετές για τη διοργάνωση του 2010 στη Σιγκαπούρη και του 2012 για τους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Πρόκειται για μία νέα διοργάνωση που απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες από 15 ως 18 ετών και αποτέλεσε έμπνευση του προηγούμενου Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρα Ζακ Ρογκ, ο οποίος μάλιστα μας κάνει τη μεγάλη τιμή να είναι στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την Τετάρτη την Τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Σκοπός των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων είναι να εμπνεύσει τους νέους όλου τους κόσμου να γνωρίσουν καλύτερα και να αγκαλιάσουν τις Ολυμπιακές Αξίες, τη φιλία, τον σεβασμό.

Στη συνέχεια οι νέοι που θα βιώσουν αυτή την μοναδική εμπειρία, θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του Ολυμπισμού στις χώρες τους, αποτελώντας πρότυπο για όλα τα παιδιά. Η Ελλάδα, όπως και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και τώρα στο Nanjing θα δώσει το παρών με τη δική της αποστολή, συνεχίζοντας την παράδοση της αδιάλειπτης παρουσίας σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK