Παγκόσμια δύναμη: Αν ο Φελπς ήταν χώρα...

Το αδιανόητο επίτευγμα του Μάικλ Φελπς με τα 23 χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ξεπερνάει τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, τον καθιστά παγκόσμιο φαινόμενο!

Παγκόσμια δύναμη: Αν ο Φελπς ήταν χώρα...

Ο Μάικλ Φελπς είναι ο G.O.A.T της πισίνας - ίσως και του παγκόσμιου αθλητισμού γενικότερα. Με ή χωρίς την εξωφρενική διατροφή του. Όποιος διαφωνεί να σηκώσει το χέρι τώρα, ειδάλλως να σιωπήσει για πάντα!

Μια απλή πρόσθεση Α' δημοτικού και το άθροισμα αυτής αρκούν για να λειτουργήσουν ως ακράδαντο επιχείρημα απέναντι σε κάθε αμφισβητία. Έξι + οκτώ + τέσσερα + πέντε = 23!

Ο μαγικός αριθμός 23, στον οποίο έφτασε αγωνιζόμενος για τελευταία φορά στο Ρίο, καθιστά τον 31χρονο Αμερικανό ένα παγκόσμιο φαινόμενο των σπορ. Ρισκάρουμε να προβλέψουμε πως ουδείς άλλος στο μέλλον θα καταφέρει να καταρρίψει την επίδοση της "σφαίρας από τη Βαλτιμόρη" στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ούτε ολόκληρες χώρες με μακρά παράδοση στην κολύμβηση έχουν αγγίξει τέτοια νούμερα.

Στα 120 χρόνια των σύγχρονων Ολυμπιακών μόνο τέσσερα κράτη έχουν περισσότερα χρυσά από τον ακαταμάχητο Μάικλ Φελπς. Αν δηλαδή ήταν χώρα, θα ήταν η πέμπτη δύναμη της πισίνας. Τον ξεπερνούν μονάχα οι ΗΠΑ των 247 χρυσών, η Αυστραλία των 60, η Ανατολική Γερμανία των 38 και η Ουγγαρία των 28. Ούτε η Κίνα ούτε η Σοβιετική Ένωση ούτε η Ιαπωνία ούτε η Ολλανδία!

Για του λόγου το αληθές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο 15χρονος Φελπς κι ο στόχος του για Αθήνα
Αυτή είναι η εξωφρενική διατροφή του Μάικλ Φελπς

News 24/7

24MEDIA NETWORK