Crowdfunding για να πάει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ξένη ιστοσελίδα διενεργεί έρανο για να χρηματοδοτήσει την αποστολή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016.

Crowdfunding για να πάει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ένα είδος παγκόσμιου εράνου "τρέχει" εδώ και λίγες ώρες στο διαδίκτυο, ώστε η Ελλάδα να καταφέρει να στείλει ολυμπιακή αποστολή στους Αγώνες του 2016 που θα διεξαχθούν στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας.

Η ιστοσελίδα " Pledgesports.org", που ασχολείται με crowdfunding σε αθλητικά πρότζεκτ, άρχισε τις διαδικασίες συλλογής χρημάτων από χρήστες του διαδικτύου.

Στη σχετική σελίδα, που τιτλοφορείται "Στείλτε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016", υπάρχει κείμενο που αναφέρεται στην κρίση που πλήττει τη χώρα και στη συμφωνία διάσωσης η οποία ίσως να μην είναι αρκετή.

Υπό το πρίσμα των κλειστών τραπεζών και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας να πλανάται πάντα πάνω από τη χώρα, οι εμπνευστές αυτής της ενέργειες υποστηρίζουν ότι το ολυμπιακό κίνημα θα πρέπει να είναι έτοιμο να στηρίξει τη χώρα μας.

Υπενθυμίζουν, μάλιστα, τα προβλήματα που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια στον χώρο του αθλητισμού, με την ακύρωση των πρωταθλημάτων στίβου, την εγκατάλειψη των ολυμπιακών ακινήτων και την οικονομική αρωγή της ΔΟΕ ώστε οι ελληνικές ομάδες να λάβουν μέρος στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 που διεξήχθησαν στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της σελίδας, η προετοιμασία και οι ανάγκες της ολυμπιακής αποστολής για το 2016 ανέρχεται στο ποσό των 750.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, ζητάει από το κοινό να βοηθήσει με τις δωρεές του "ένα έθνος που έχει προσφέρει τόσα στον αθλητισμό όσα κανένα άλλο".

Τα ποσά των δωρεών κυμαίνονται από 5 έως 50 ευρώ, ενώ υπάρχουν και ορισμένα αναμνηστικά δώρα. Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί 135 ευρώ, ήτοι το 0,09% του στόχου, με τον έρανο να ολοκληρώνεται σε 47 ημέρες.

Μπορείτε να δείτε ή να συμμετάσχετε στην ενέργεια εδώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK