"Δεν θα σκοτώσουμε τον Λιλέσα, θα τον υποδεχτούμε ως ήρωα"

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας προτίθεται να υποδεχτεί ως ήρωα τον Λιλέσα, όπως υποστήριξε σχετικά ο υπεύθυνος Τύπου της χώρας.

"Δεν θα σκοτώσουμε τον Λιλέσα, θα τον υποδεχτούμε ως ήρωα"

Ο Αιθίοπας Φεγίσα Λιλέσα που τερμάτισε δεύτερος στο μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον για την κίνησή του να σταυρώσει τα χέρια πάνω από το κεφάλι του, αναμένεται να έχει υποδοχή ήρωα στη χώρα του, αν κρίνουμε από τα όσα ισχυρίστηκε ο ο υπεύθυνος Τύπου της κυβέρνησης, Γκετάτσιου Ρέντα.

Ο μαραθωνοδρόμος είχε εκφράσει φόβους ακόμη και για τη ζωή του μετά την πρωτοβουλία του να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο για δικαιώματα της φυλής του στην Αιθιοπία.

"Θα τύχει υποδοχής ήρωα, δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα για την πολιτική του στάση. Άλλωστε είναι ένας αθλητής που εξασφάλισε ένα ασημένιο μετάλλιο για την πατρίδα του", υποστήριξε ο Ρέντα, ο οποίος όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες για την άφιξη του αθλητή ώστε να μην συγκεντρωθεί κόσμος στο αεροδρόμιο.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιθιοπίας δεν μετέδωσε εικόνες του Λιλέσα όταν τερμάτιζε στο Μαραθώνιο του Ρίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο μαραθωνοδρόμος που υπέγραψε την καταδίκη του
Δημοψήφισμα Ιταλία ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Τρομάζει τους πάντες η πολιτική ήττα Ρέντσι

Ο Ιταλός καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Franco Panvocelli εξηγεί στο NEWS 247 τι πρέπει να περιμένει η Ευρώπη από την Ιταλία την επομένη του δημοψηφίσματος, γιατί ο Ματέο Ρέντσι ρίσκαρε το πολιτικό του μέλλον και πως μπορεί να επηρεαστεί η Ελλάδα από τη νίκη του "Όχι" (Pics)

 

Πρώτη Σελίδα