Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Πετρούνιας: "Υπόσχομαι πολλά για την επόμενη τετραετία!"

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των Αγώνων του Ρίο 2016, Λευτέρης Πετρούνιας, έφτασε στην Αθήνα όπου τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου. "Τώρα ξεκινάει η καριέρα μου, έρχεται μια γεμάτη τετραετία που υπόσχομαι πολλά" δήλωσε μεταξύ άλλων. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Πετρούνιας: "Υπόσχομαι πολλά για την επόμενη τετραετία!"

Στην Αθήνα επέστρεψε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/8) ο χρυσός Ολυμπιονίκης των Αγώνων του Ρίο 2016, Λευτέρης Πετρούνιας. Συνοδευόμενος από τη μητέρα του Σοφία, η οποία βρέθηκε μαζί του στη Βραζιλία, έφτασε στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" από τον περίμεναν πλήθος κόσμου, αλλά και δημοσιογράφων.

Ο νεαρός αθλητής, που υποστηρίζεται από τον Stoiximan.gr, τόνισε στις δηλώσεις του ότι το χρυσό στο Ρίο είναι μόνο η αρχή, έδωσε υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα στο μέλλον, ενώ μίλησε και για την... δύναμη που τον βοήθησε στο πρόγραμμά του στους Ολυμπιακούς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Ήταν η πρώτη μου επιθυμία να φέρω αυτό το μετάλλιο. Αυτό που ονειρευόμασταν όλοι. Να γίνω χρυσός ολυμπιονίκης. Ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου είναι όλοι οι Έλληνες και η αγάπη που έλαβα αυτό το διάστημα.

Εδώ και μια εβδομάδα βλέπω συνέχεια τον αγώνα στο βίντεο και την απονομή. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Τα πράγματα ήρθαν έτσι όπως ακριβώς τα ονειρευόμουν. Έχουμε περάσει δύσκολα χρόνια μέχρι να φτάσουμε εδώ σε αυτό το επίπεδο και πολλές αποτυχίας. Θα ήθελα να πω πως για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε πρώτα αποτύχαμε. Αν δε μάθεις να χάνεις δε θα μάθεις να κερδίζεις.

Όταν προσγειώθηκα στο πρόγραμμα που εκτέλεσα ήταν πολύ περίεργη στιγμή. Η προσγείωσή μου ήταν και ο λόγος που κέρδισα, που ξέφυγα τόσο πολύ στους βαθμούς. Υπό άλλες συνθήκες σε μια τέτοια προσγείωση θα είχα κάνει 1-2 βήματα. Εκείνη όμως τη στιγμή δεν με κουνούσε κανείς για κάποιο λόγο. Κόλλησα στο έδαφος.

Ένιωσα υπερήφανος που είδα τη σημαία μου και άκουσα τον εθνικό ύμνο. Όλο το στάδιο έκατσε προσοχή για να τον ακούσει. Το χρειαζόμαστε σε μια τέτοια εποχή.

Για το μυστικό της επιτυχίας: "Οι αξίες στον αθλητισμό και πίσω από ένα χρυσό μετάλλιο κρύβεται ο χαρακτήρας και το ήθος.

Για το ότι η γυμναστική ακούστηκε σαν άθλημα: "Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο. Η μεγαλύτερη ευχή. Μικρός ονειρευόμουν να φτάσουμε το άθλημα κοντά στο ποδόσφαιρο σε ανταπόκριση. Είναι δύσκολο".

Για την επόμενη ημέρα: "Είναι ημέρα διακοπών. Αλλά έρχεται μια γεμάτη τετραετία που υπόσχομαι πολλά και δεσμεύομαι γι' αυτό. Γλασκώβη, Βέρνη και τώρα Ρίο. Αυτά που δίνουν το έναυσμα για να ξεκινήσω μια τετραετία πολύ δυνατά.

Για το παράπονό του: "Θέλουμε περισσότερη στήριξη. Η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί, αλλά χρειάζονται κι άλλα. Αν τη δύσκολη αυτή εποχή καταφέρνουμε τόσα μετάλλια με λίγο περισσότερη σημασία θα κάνουμε θαύματα. Δεν είναι και τυχαίο ότι τα 3 χρυσά μετάλλια τα κατέκτησαν αθλητές που υποστηρίζονται από τον Stoiximan.gr. Αυτό σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται".

Για το γεγονός πως δεν ήταν σημαιοφόρος στην τελετή λήξης: "Η Κατερίνα είναι τεράστια αθλήτρια και προσωπικότητα. Συνεργαζόμαστε και είναι μεγάλη μου τιμή που παραχώρησα τη σημαία στην Κατερίνα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK