Έρευνα-σοκ: Κινδυνεύει η υγεία των αθλητών στο Ρίο

Εκτεθειμένοι σε ιούς και μικρόβια είναι όσοι αθλητές προπονούνται στα νερά του Ρίο ντε Τζανέιρο, της πόλης που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες όπως τις δημοσίευσε στην αποκαλυπτική έρευνά του, το Associated Press.

Έρευνα-σοκ: Κινδυνεύει η υγεία των αθλητών στο Ρίο

Ένα αποκαλυπτικό και συνάμα σοκαριστικό ρεπορτάζ πραγματοποίησε το "Associated Press" όσον αφορά τη μόλυνση στα νερά του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακές Αγώνες του 2016.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του και θα χρειαστεί να έρθουν σε άμεση επαφή με το νερό, κινδυνεύουν από βαρύτατες μολυσματικές ασθένειες, όπως ο τύφος!

Οι διεθνείς οργανισμοί που βρίσκονται στη Βραζιλία και ελέγχουν την κατάσταση, επισημαίνουν τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αθλητές αν έρθουν σε επαφή με αυτά τα νερά. Προχώρησαν μάλιστα στην αποκάλυψη ότι μόλις τρία κουταλάκια του νερού από αυτόν τον βούρκο, είναι αρκετά για να αρρωστήσει ένας άνθρωπος και να πάθει τύφο ή ηπατίτιδα Α.

Όπως θα δείτε και στις σοκαριστικές εικόνες που δημοσίευσε το Associated Press υπάρχουν παντού σκουπίδια σχεδόν σε κάθε άκρη της ακτής. Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ασφαλώς πως εκτός από τους αθλητές των θαλάσσιων αγωνισμάτων, σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους με βάση την υπάρχουσα κατάσταση διατρέχουν και οι θεατές που θα σπεύσουν να παρακολουθήσουν:

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφιερώματα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τα άγνωστα πολυβολεία του Μεταξά που πήραν οι Γερμανοί στην Κατοχή

Το άγνωστο πολυβολείο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Μεταξά και χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς κατά τη μαύρη περίοδο της Κατοχής. Ένα ακόμη μνημείο αφημένο στο έλεος του χρόνου (Drone Video)

Μηχανή του Χρόνου ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ