Έρευνα-σοκ: Κινδυνεύει η υγεία των αθλητών στο Ρίο

Εκτεθειμένοι σε ιούς και μικρόβια είναι όσοι αθλητές προπονούνται στα νερά του Ρίο ντε Τζανέιρο, της πόλης που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες όπως τις δημοσίευσε στην αποκαλυπτική έρευνά του, το Associated Press.

Έρευνα-σοκ: Κινδυνεύει η υγεία των αθλητών στο Ρίο

Ένα αποκαλυπτικό και συνάμα σοκαριστικό ρεπορτάζ πραγματοποίησε το " Associated Press" όσον αφορά τη μόλυνση στα νερά του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακές Αγώνες του 2016.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του και θα χρειαστεί να έρθουν σε άμεση επαφή με το νερό, κινδυνεύουν από βαρύτατες μολυσματικές ασθένειες, όπως ο τύφος!

Οι διεθνείς οργανισμοί που βρίσκονται στη Βραζιλία και ελέγχουν την κατάσταση, επισημαίνουν τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αθλητές αν έρθουν σε επαφή με αυτά τα νερά. Προχώρησαν μάλιστα στην αποκάλυψη ότι μόλις τρία κουταλάκια του νερού από αυτόν τον βούρκο, είναι αρκετά για να αρρωστήσει ένας άνθρωπος και να πάθει τύφο ή ηπατίτιδα Α.

Όπως θα δείτε και στις σοκαριστικές εικόνες που δημοσίευσε το Associated Press υπάρχουν παντού σκουπίδια σχεδόν σε κάθε άκρη της ακτής. Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ασφαλώς πως εκτός από τους αθλητές των θαλάσσιων αγωνισμάτων, σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους με βάση την υπάρχουσα κατάσταση διατρέχουν και οι θεατές που θα σπεύσουν να παρακολουθήσουν:

News 24/7

24MEDIA NETWORK