Φιλιππίδης: "Μας αποσυντόνισαν τα προβλήματα"

Ο άλτης του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και τον απεσταλμένο του σταθμού στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Γιάννη Λαμπίρη, μετά την έβδομη θέση που κατέλαβε στον τελικό του αγωνίσματός του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Φιλιππίδης: "Μας αποσυντόνισαν τα προβλήματα"

Αναλυτικά όσα είπε στον "Sport24 Radio 103,3":

Για τον αγώνα του: « Είχαμε πρόβλημα με τον καιρό, διότι έβρεχε. Για αυτό σταμάτησε το αγώνισμα λίγο μετά την έναρξή του. Υπήρχε η σκέψη να αναβληθεί, αλλά επειδή σταμάτησε η βροχή και η πρόβλεψη ήταν θετική, τελικά αποφασίστηκε να γίνει ο αγώνας. Περιμέναμε μία ώρα ίσως και κάτι παραπάνω. Με την επανεκκίνηση χάλασαν οι στυλοβάτες και είχαμε προβλήματα με τον πήχη. Όπως καταλαβαίνετε υπήρχαν πολλές αναμονές και αυτό όσο να “ναι αποσυντονίζει τους αθλητές και τους χαλάει το ρυθμό».

Για τα άλματά του: « Προσπάθησα να κάνω ένα καλό πρώτο άλμα. Ξεκίνησα καλά, στα 5,65 είχα ένα καλό άλμα και παραλίγο να μη ρίξω τον πήχη. Σίγουρα ήθελα παραπάνω, αλλά οι συνθήκες δε μου επέτρεψαν να βρω ρυθμό και να κάνω τα άλματά μου όπως ο προπονητής μου κι εγώ τα είχαμε υπολογίσει.

Σίγουρα όλα αυτά τα προβλήματα σε κάνουν πιο δυνατό και σου προσθέτουν εμπειρία. Κάθε φορά, κάθε αγώνας είναι τελείως διαφορετικός. Προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε κάποια πράγματα στον αγώνα μας και κάναμε αλλαγές μέσα στον αγώνα, διότι δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε έτσι όπως τα είχαμε προγραμματίσει. Έτσι άλλαξαν τα δεδομένα και δεν μπόρεσα να πάω ψηλότερα».

Για το αν μπορεί να συγκρίνει την παρουσία του στο Ρίο με αυτή το Λονδίνο: « Δεν μπορώ να συγκρίνω τους δύο αγώνες. Ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα. Η προσπάθεια γίνεται πάντα και δε σταματά ποτέ. Το παλέψαμε με τον προπονητή, δυστυχώς, όμως, δεν είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για το αν σκέφτεται τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες: « Δε θεωρώ ότι είναι πολύ μακριά. Θα ήθελα να λάβω μέρος κι αν μου το επιτρέψουν οι συνθήκες και είμαι κι εγώ καλά θα ήθελα να είμαι παρών. Το θέλω και θα το παλέψω».

Για την Κατερίνα Στεφανίδη, που συμμετέχει στο επί κοντώ των γυναικών: « Θέλω να της ευχηθώ καλή επιτυχία. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε υψηλό επίπεδο. Μακάρι να κρατηθεί σε αυτό και της εύχομαι το καλύτερο».

News 24/7

24MEDIA NETWORK