Η εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

H Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο στο "Μαρακανά" μας χάρισε ξεχωριστές στιγμές, ούσα στην πραγματικότητα μία ωδή στην προστασία του περιβάλλοντος. Δείτε PHOTOS απ' όσα έλαβαν χώρα στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Η εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η επίσημη έναρξη των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων είναι γεγονός! Σχεδόν 4.800 άνθρωποι συμμετείχαν στο ξεκίνημα της μεγάλης γιορτής. Μαζί τους 8.000 εθελοντές και περίπου 11.000 αθλητές από 205 χώρες, γέμισαν το θρυλικό γήπεδο "Μαρακανά".

Πυροτεχνήματα από τη στέγη του Μαρακανά και ο κύκλος της ειρήνης στη μέση του σταδίου, σε συνδυασμό με την εξιστόρηση της ιστορίας της πόλης του Ρίο από το μακρινό παρελθόν μέχρι τις πόλεις του σήμερα, συνέθεταν το εντυπωσιακό σκηνικό.

Εντυπωσιακή ήταν η είσοδος του παγκοσμίου φήμης μοντέλου, Ζιζέλ, υπό τους ήχους του τραγουδιού "The Girl from Ipanema". Παράλληλα, την παράσταση έκλεψε η 79χρονη Έλζα Σοάρες, μια από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες σάμπα στη Βραζιλία.

Το δεύτερο σκέλος της τελετής επικεντρώθηκε στην αλλαγή του κλίματος και στον κίνδυνο που διατρέχει ο πλανήτης μας. Εικόνες ανησυχητικές που όμως στο τέλος, έκρυβαν ένα μήνυμα όταν ένα παιδί-ηθοποιός, βρήκε έναν σπόρο. Τον σπόρο της ελπίδας για ένα πράσινο μέλλον.

Βάσει παράδοσης, πρώτη στο στάδιο μπήκε η Ελλάδα ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, με σημαιοφόρο τη Σοφία Μπεκατώρου, ενώ την παρέλαση των ομάδων που συμμετέχουν στους Αγώνες έκλεισε η διοργανώτρια Βραζιλία με την Γένι Μάκρες να βρίσκεται μπροστά από τους 462 αθλητές και αθλήτριες της χώρας της. Συνολικά παρέλασαν 206 χώρες, με το Κουβέιτ να μετέχει υπό την Ολυμπιακή σημαία (τελεί υπό αποκλεισμό από τη ΔΟΕ), ενώ μία ξεχωριστή αποστολή ήταν αυτή της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων, που μπήκε στο στάδιο προτελευταία, αμέσως πριν την οικοδέσποινα Βραζιλία.

Τελευταίος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Βαντερλέι Κοντέιρο ντε Λίμα. Τη φλόγα στο στάδιο έφερε ο Γκουστάβο Κερτέν (τένις, τρεις φορές νικητής του Ρολάν Γκαρός), την παρέδωσε στην Ποντέσια Μαρκάρι (Μπάσκετ, ασημένιο μετάλλιο το 1996 στο μπάσκετ) και εκείνη στον χάλκινο Ολυμπιονίκη της Αθήνα.

Δείτε PHOTOS:

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Photo Credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK