Η Σερβία "έπνιξε" την Κροατία: Θρίαμβος και χρυσό

Η Σερβία στην κορυφή! Με επιβλητική εμφάνιση και νίκη 11-7 επί της Κροατίας οι "πλάβι" κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ολυμπιακό τουρνουά πόλο.

Η Σερβία "έπνιξε" την Κροατία: Θρίαμβος και χρυσό

Από τα πρόθυρα του αποκλεισμού στην κορυφή του βάθρου! Η Σερβία απέδειξε ότι είναι η κορυφαία δύναμη του πόλο παγκοσμίως και με το 11-7 επί της Κροατίας στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά τής πήρε τον τίτλο.

Είναι μάλιστα το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτούν οι "πλάβι" σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας!

Ο τελικός ήταν ένας μονόλογος για την ομάδα του Ντέγιαν Σάβιτς, η οποίς προηγήθηκε και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα. Απ' όταν μάλιστα η Σερβία προηγήθηκε 5-2 ήταν εμφανές πως δεν χάνει σε αυτόν τον αγώνα.

Οι Κροάτες αντιλήφθηκαν πως δεν είχαν τύχη και όπως πέρυσι στο Παγκόσμιο του Καζάν αποδέχθηκαν τη μοίρα τους. Το 8-4 από το γκολ-δυναμίτη του Φιλίποβιτς άνοιξε κι άλλο την απόσταση, προτού το 10-5 στην έναρξη του τρίτου οκτάλεπτου ρίξει επί της ουσίας τους τίτλους τέλους στη μάχη της πρωτιάς στο Ρίο.

Οι Σέρβοι ήταν χρυσοί Ολυμπιονίκες και οι Κροάτες παρηγορήθηκαν με το αργυρό μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-3, 2-3, 2-2

Κροατία: Σούκνο 3, Σέτκα 1, Γκαρσία 2, Μπούριτς 1

Σερβία: Γκότσιτς 1, Πιέτλοβιτς 2, Φιλίποβιτς 2, Μίτροβιτς 1, Μάντιτς 4, Νίκις 1

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια, η οποία στον προημιτελικό είχε αποκλείσει την Ελλάδα. Στον μικρό τελικό επιβλήθηκε 12-10 του Μαυροβουνίου που έμεινε ξανά τέταρτο μετά το Πεκίνο και το Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Ουγγαρία στέρησε από την Ελλάδα την 5η θέση

News 24/7

24MEDIA NETWORK