Κι άλλο κρούσμα ντόπινγκ στο Ρίο

Η πρωταθλήτρια της Ταϊβάν στην άρση βαρών, Λιν Τζου Τσι, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ήταν από τις ελπίδες της χώρας για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Κι άλλο κρούσμα ντόπινγκ στο Ρίο

Η Λιν Τζου Τσι βρέθηκε ντοπαρισμένη και για αυτό το λόγο δεν έλαβε μέρος στον τελικό των 63 κιλών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η αθλήτρια από το Ταϊβάν ήταν από τις μεγάλες ελπίδες της χώρας της για την κατάκτηση μεταλλίου, αποσύρθηκε από τον τελικό και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των αγώνων, όπως ανακοίνωσε η αποστολή της χώρας της στους αγώνες της Βραζιλίας.

Η Κινέζα, Βέι Ντενγκ, κατέκτησε τελικά το χρυσό μετάλλιο, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ στο ζετέ και το σύνολο της κατηγορίας 63κ., με επίδοση 262 κιλών. Η Λιν είχε το προηγούμενο ρεκόρ στην κατηγορία με 262κ. από τους πανασιαστικούς αγώνες το 2014 στη Νότια Κορέα. Το πρώτο δείγμα της ήταν θετικό και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς και ήδη έχει πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής στη χώρα της, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αποστολής της Ταϊβάν στο Ρίο.

Να σημειωθεί πως η 28χρονη πρωταθλήτρια είναι «υπότροπη», καθώς και το 2010 είχε εντοπιστεί να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και μάλιστα είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση, χάνοντας τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

News 24/7

24MEDIA NETWORK