Ούτε η Βραζιλία: Εθνική... πρωτιάς και πρόκρισης

Ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση στην πρώτη φάση του ολυμπιακού τουρνουά για την Εθνική ομάδα πόλο! Νίκησε 9-4 τη Βραζιλία, προκρίθηκε στα νοκ άουτ της διοργάνωσης και απέκτησε σαφέστατο αβαντάζ πρωτιάς στον Α' όμιλο.

Ούτε η Βραζιλία: Εθνική... πρωτιάς και πρόκρισης

Η Βραζιλία είχε 3/3 στο ολυμπιακό τουρνουά του πόλο μέχρι να συναντήσει την εκπληκτική και άτρωτη Ελλάδα. Με εξαιρετική τακτική στην άμυνα και ορθές αποφάσεις στην επίθεση, η εθνική ομάδα πόλο επιβλήθηκε 9-4 και με τη δεύτερη νίκη της στον Α' όμιλο φιγουράρει στην κορυφή έχοντας πλέον εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι απέναντι στους οικοδεσπότες άρχισε με το γκολ του Γιάννη Φουντούλη στο 1'15'' και όλα κύλησαν στα μέτρα των Ελλήνων πολιστών. Η Εθνική ανάγκασε τους Βραζιλιάνους σε πολλά λάθη, κάκιστες επιλογές στον παίκτη παραπάνω και μέχρι τέλους είχε τον απόλυτο έλεγχο στην πισίνα.

Βοήθησαν πολύ οι εξαιρετικές τοποθετήσεις των παικτών στην άμυνα και οι καίριες επεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του γκολκίπερ Φλέγκα, με αποτέλεσμα η Εθνική, παρά το αναίτια ακυρωμένο γκολ του Γούνα, να προηγηθεί 5-2 στην έναρξη του τρίτου οκταλέπτου και να μην απειληθεί στο ελάχιστο.

Το 8-4 από το δεύτερο γκολ του Δερβίση στα 2'30'' της τέταρτης περιόδου έφερε ακόμη πιο μακριά την Ελλάδα και επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο την ανωτερότητα της έναντι της "σελεσάο". Το ότι οι Βραζιλιάνοι είχαν 0/13 στον παίκτη παραπάνω αποτύπωσε το άριστο διάβασμα και την προσπάθεια όλων.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 3-2, 2-0

Ελλάδα: Φουντούλης 2, Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Δερβίσης 2, Γενηδουνιάς 1, Γούνας 2

Βραζιλία: Ντα Κόστα 2, Περόνε 1, Βρίλιτς 1

News 24/7

24MEDIA NETWORK