Πακτωλός χρήματος για την ασφάλεια στο Ρίο

Η Βραζιλία δανείζεται από κρατικά ταμεία περίπου 895εκ δολάρια για να έχει το...κεφάλι της ήσυχο για τον τομέα της ασφάλειας.

Πακτωλός χρήματος για την ασφάλεια στο Ρίο

Περίπου 35 ημέρες πριν από την τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η κυβέρνηση της Βραζιλίας έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη (στα ταμεία του κράτους δηλαδή) για να καλύψει τα αυξημένα έξοδα της ασφάλειας.

Με...δόξα και τιμή λοιπόν (αφού η σχετική ενέργεια δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) η Βραζιλία εκταμίευσε 895εκ δολάρια (!) τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο για την ασφάλεια.

Η αλήθεια είναι ότι με τον ιό του Ζίκα σε έξαρση αλλά και τα πολλά εσωτερικά κοινωνικά προβλήματα που την απασχολούν, η βραζιλιάνικη κυβέρνηση τα δίνει όλα για να ικανοποιήσει τη ΔΟΕ και φυσικά τη "διεθνή ανησυχία" που υπάρχει για την ασφάλεια και την εγκληματικότητα στο Ρίο.

Αλλωστε, μόλις τη Δευτέρα πρωί βρέθηκε μέλος ανθρωπίνου σωμάτος σε πολύ μικρή απόσταση από εκεί που θα διοργανωθεί το ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ γεγονός που αύξησε το βαθμό της...ανασφάλειας.

Μεγάλο μέρος του ιλιγγιώδους ποσού που εκταμιεύτηκε τέλος θα χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ρίο, Γκαλεάο στον απόηχο των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στα αεροδρόμια των Βρυξελλών και της Κωνσταντινούπολης.

Ρεπορτάζ ΖΜΑΚ

Η ποπ κουλτούρα επιστρέφει στα ελληνικά ρινγκ

Χάρη στο ΖΜΑΚ, το pro-wrestling δεν είναι πια ένα μακρινό όνειρο που οι Έλληνες φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο από τις οθόνες της τηλεόρασης. Το NEWS247 βρέθηκε στο AthensCon και γνώρισε τους Έλληνες παλαιστές-performers του ZMAK, από τον θρυλικό Γιώργο Τρομάρα μέχρι τους νεότερους στο χώρο του κατς. ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ευγενία Χορού

 

Πρώτη Σελίδα