Παλεύουν για το μετάλλιο Κοκκαλάνης και 470

Ο Βύρων Κοκκαλάνης στα RS:X και Καγιαλής/Μάντης στα 470 συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες μεταλλίου από την ιστιοπλοία. Ελπίζει και ο Μιτάκης.

Παλεύουν για το μετάλλιο Κοκκαλάνης και 470

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι δίνουν τις δικές τους μάχες για την ολυμπιακή διάκριση στ' ανοικτά του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι τέταρτος στη γενική κατάταξη των RS:X πριν από την τέταρτη ημέρα, αλλά απέχει 16 βαθμούς ποινής από τον τρίτο, τον Πολωνό Μίσκα, και μαζί με τα δικά του καλά πλασαρίσματα περιμένει ένα... δώρο για να μειώσει τη διαφορά. Ο Έλληνας σέρφερ είχε μια κακή 9η κούρσα, με αποτέλεσμα να κουβαλάει μαζί του το 12άρι. Στις προηγούμενες δύο ήταν 5ος και 8ος αντίστοιχα.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Γκέλυ Σκαρλάτου είναι 17η στη γενική κατάταξη με 120 βαθμούς ποινής, αφού είχε μια πολύ κακή 7η ιστιοδρομία.

Εξαιρετικά πηγαίνουν έως τώρα οι Παύλος Καγιαλής και Παναγιώτης Μάντης στα 470. Το ελληνικό πλήρωμα είναι στην τρίτη θέση μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες με 9 βαθμούς ποινής και ελπίζει σε ακόμη καλύτερη συνέχεια. Μάλιστα στην 3η ιστιοδρομία πήρε την πρωτιά! Οι πρώτοι Κροάτες και οι δεύτεροι Αυστραλοί έχουν 4 και 7 βαθμούς ποινής αντίστοιχα.

Στα FINN ο Γιάννης Μιτάκης είχε δύο άσχημες κούρσες την Πέμπτη (13ος και 12ος) και έπεσε ένατος. Παρόλα αυτά οι 42 βαθμοί ποινής δεν του απαγορεύουν να ελπίζει μέχρι τέλους για το βάθρο, αφού από τον τρίτο Ούγγρο Μπέρετς τον χωρίζουν μονάχα οκτώ βαθμοί!

Τέλος στην κατηγορία Nacra 17 Mixed, η σημαιοφόρος Σοφία Μπεκατώρου και ο Μιχάλης Πατενιώτης είναι 14οι σε 20 σκάφη μετά από έξι ιστιοδρομίες. Είχαν δύο πολύ καλές (4οι και 5οι), αλλά και τρεις πολύ άσχημες (21οι, 21οι, 16οι), με αποτέλεσμα να έχουν 58 βαθμούς ποινής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK