Παραολυμπιονίκης δρομέας μιμήθηκε το "Χ" του Λιλέσα

Στη γραμμή του τερματισμού των 1500μ. της κατηγορίας Τ13 ο Αιθίοπας Ταμίρου Ντεμίσε ύψωσε τα χέρια του και επανέλαβε την κίνηση διαμαρτυρίας που έκανε πασίγνωστο τον μαραθωνοδρόμο Φεγίσα Λιλέσα.

Παραολυμπιονίκης δρομέας μιμήθηκε το "Χ" του Λιλέσα

Πριν από 20 ημέρες ο Φεγίσα Λιλέσα συγκλόνιζε τον πλανήτη με τη χειρονομία του στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Αιθίοπας, "αργυρός" στο Ρίο, είχε στρέψει τα βλέμματα και τους προβολείς πάνω του με την απόφασή του να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην πατρίδα του και τις διώξεις των μελών της φυλής του (Ορόμο) από την αυταρχική Κυβέρνηση.

Στους Παραολυμπιακούς ήταν η σειρά του Ταμίρου Ντεμίσε να μιμηθεί τον συμπατριώτη του και να θυμίσει πως το πρόβλημα παραμένει, καμία διεθνής οργάνωση δεν επενέβη, τίποτα δεν έχει αλλάξει, παρόλο που ο κόσμος έμαθε τι ακριβώς συμβαίνει.

Τη στιγμή που τερμάτιζε στην κούρσα των 1500μ. της κατηγορίας Τ13, ατόμων με προβλήματα όρασης, σήκωσε τα χέρια του πάνω από το κεφάλι και σταυρώνοντάς τα έγινε ακόμη ένας μάρτυρας των διωγμών, των φυλακίσεων και των εκκαθαρίσεων που (με επίσημα στοιχεία) έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στην πατρίδα του με στόχο.

Όπως ο Λιλέσα, ο Ντεμίσε δεν έμεινε σιωπηλός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο μαραθωνοδρόμος που υπέγραψε την καταδίκη του
Οι 4 αθλητες των Παραολυμπιακών που έτρεξαν πιο γρήγορα από χρυσό Ολυμπιονίκη!

News 24/7

24MEDIA NETWORK