Ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων για Βραζιλία

Η Βραζιλία κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια στην ιστορία της χώρας, παρέμεινε ωστόσο μακριά από τις επιδόσεις των εθνών που στο παρελθόν έχουν φιλοξενήσει τους Αγώνες.

Ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων για Βραζιλία

Τα 19 μετάλλια της Βραζιλίας, επτά εκ των οποίων χρυσά, δίχως αμφιβολία  ήταν μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το Λονδίνο το 2012, υπερδιπλασιάζοντας τον αριθμό των χρυσών της και μαζεύοντας δύο ακόμη μετάλλια συνολικά. Ξεχώρισαν πάντως τα χρυσά στο ποδόσφαιρο και το βόλεϊ.

Η Βραζιλία γιόρτασε επίσης το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ, το χρυσό στο μπιτς βόλεϊ ανδρών και στην ιστιοπλοΐα γυναικών στην κατηγορία 49erFX.

Η διοργανώτρια ήρθε 13η στον πίνακα μεταλλίων, αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί μέσα στους δέκα πρώτους, όπως θα ήθελε η κυβέρνησή της. Από τις χώρες που φιλοξένησαν τους Αγώνες, μόνο ο Καναδάς το 1976, το Μεξικό το 1968 και  η Ελλάδα το 2004 έχουν πάει χειρότερα, αλλά όλες έχουν πολύ μικρότερους πληθυσμούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Interviews ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαρία Τσαγκαράκη, η Κρητικιά φιλόλογος που θέλουν όλοι να παντρευτούν

Προτάσεις γάμου σε Ελλάδα και εξωτερικό και ένα δημόσιο αίτημα στο 'Πάμε Πακέτο' από ένα ερωτοχτυπημένο σχεδιαστή για να κάνει τα παιδιά του. Ναι, η εστεμμένη Μαρία είναι φουλ κορίτσι για σπίτι.

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ