Τα "χρειάστηκαν" οι ΗΠΑ κόντρα στην Αυστραλία

Οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν δυσκολίες κόντρα στην μαχητική Αυστραλία, όμως σ' ακόμα μία αναμέτρηση ο Καρμέλο Άντονι, που ξεπέρασε τον Λεμπρόν Τζέιμς στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών, έδωσε τις λύσεις και χάρισε τη νίκη με 98-88 στην ομάδα του.

Τα "χρειάστηκαν" οι ΗΠΑ κόντρα στην Αυστραλία

Το πρώτο πραγματικά δυνατό παιχνίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έδωσαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/08) οι ΗΠΑ απέναντι στην Αυστραλία. Τα "καγκουρό" συνέχισαν τις εξαιρετικές εμφανίσεις, ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά τελικά δεν άντεξαν.

Οι Αυστραλοί εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των Αμερικανών μέσα από τα 6.75μ, παίρνοντας το προβάδισμα με 25-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Με τον Μάθιου Ντελαβεντόβα σε ρόλο οργανωτή και τους Πάτι Μιλς, Ντέιβιντ Άντερσεν και Άντριου Μπόγκουτ σ' αυτόν του "εκτελεστή", οι "Boomers" ξέφυγαν με 46-39, ενώ πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 54-49.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Αυστραλίας "αφύπνισε" τους παίκτες των ΗΠΑ που μπήκαν δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και στηριζόμενοι στην άμυνά τους, μπήκαν μπροστά στο σκορ με 70-67. Η τετάρτη περίοδος μετατράπηκε σε προσωπικό show των Καρμέλο Άντονι και Κάιρι Ίρβινγκ.

Ο σούπερ σταρ των Νιου Γιορκ Νικς σημείωσε τους 11 απ' τους 13 πρώτους πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 7 πόντους (83-76). Οι Αυστραλοί προσπάθησαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα, μείωσαν σε 90-86 χάρη σε συνεχόμενα καλάθια του Μιλς, όμως ένα τρίποντο του Ίρβινγκ έδωσε την καθοριστική βολή και χάρισε -σε μεγάλο βαθμό- τη νίκη στους Αμερικανούς.

Η αναμέτρηση απέκτησε ξεχωριστό χαρακτήρα γι' ακόμα ένα λόγο για τον "Μέλο", καθώς ξεπέρασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών τον Λεμπρόν Τζέιμς, με τους 31 πόντους που πέτυχε απέναντι στα "καγκουρό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK