Τέταρτο το δίδυμο των Νικολαΐδου-Ασουμανάκη στον τελικό του σκιφ

Εκτός βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες έμειναν η Κατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμακάκη. Το ελληνικό δίδυμο του σκιφ τερμάτισε στην τέταρτη θέση, χάνοντας έδαφος στο ξεκίνημα της κούρσας.

Τέταρτο το δίδυμο των Νικολαΐδου-Ασουμανάκη στον τελικό του σκιφ

Η Ελλάδα δεν πανηγύρισε το τρίτο μετάλλιό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μετά τα δύο της Άννας Κορακάκη, παρόλα αυτά Κατερίνα Νικολαΐδου - Σοφίας Ασουμανάκη πέτυχαν μια μεγάλη διάκριση στον τελικό του διπλού σκιφ της κωπηλασίας τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

Το ελληνικό πλήρωμα, στην πρώτη παρουσία τους σε τέτοιου επιπέδου αγώνα, πλήρωσε την απειρία του. Έχασε έδαφος στο ξεκίνημα της κούρσας, με αποτέλεσμα μετά τα πρώτα 500 μέτρα να κυνηγάει υπερβάσεις. Ανέβασε ταχύτητα, πίεσε όσο μπορούσε, προσπέρασε δύο βάρκες, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας, αλλά δεν πρόλαβε την τρίτη που θα έφερνε το χάλκινο και μια θέση στο βάθρο.

Οι Ελληνίδες τερμάτισαν σε 7:48.62.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Πολωνές Κοζλόφσκα-Μαντάι με 7:40.10, το αργυρό οι Βρετανίδες Θόρνλι-Γκρέιντζερ με 7:41.05 και το χάλκινο οι Λιθουανές Βισταρτάιτε-Βαλκιουκάιτε με 7:43.76. Υπήρχε δηλαδή μια διαφορά σχεδόν δευτερολέπτων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK