Τι θα έκανε ο Κεντέρης στην κούρσα του Μπολτ

Ο Γιουσέιν Μπολτ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στον τελικό των 200 μέτρων με χρόνο 19.78. Τι θα έκανε ο Κώστας Κεντέρης στην κούρσα με τον Τζαμαϊκανό;

Τι θα έκανε ο Κεντέρης στην κούρσα του Μπολτ

Ο εκπληκτικός Γιουσέιν Μπολτ έκανε το 8Χ8 σε τελικούς Ολυμπιακούς Αγώνων, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο (και) στα 200 μέτρα, ύστερα από τα 100, με χρόνο 19.78. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ ήταν γι' ακόμα μία φορά ασυναγώνιστος, τερματίζοντας με ευκολία στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερο τον Καναδό Αντρέ Ντε Γκρας(20.02) και τρίτο τον Γάλλο Κριστόφ Λεμέτρ(20.12).

Τι θα έκανε όμως ο Κώστας Κεντέρης αν, υποθετικά, έτρεχε στην κούρσα του ανθρώπου "αστραπή"; Με μια ματιά στον χρόνο του Έλληνα Ολυμπιονίκη (20.09") θα δει κανείς πως ήταν 31 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Μπολτ και επτά δέκατα πιο αργός από τον Αντρέ Ντε Γκρας.

Αν λοιπόν έτρεχε στην κούρσα αυτή, ο Κεντέρης θα κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο, με δεδομένο ότι ο τρίτος της κούρσας και χάλκινος Ολυμπιονίκης, Κριστόφ Λεμέτρ, τερμάτισε σε 20.12 δευτερόλεπτα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις δύο κούρσες.

Η ΚΟΥΡΣΑ ΤΟΥ ΜΠΟΛΤ

Η ΚΟΥΡΣΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΕΡΗ

Τα 20.09" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ όμως δεν ήταν η καλύτερη επίδοση του Κεντέρη. Δύο χρόνια αργότερα, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Γερμανία, ο Έλληνας σπρίντερ πραγματοποίησε την καλύτερη επίδοσή του, τερματίζοντας πρώτος στην κούρσα των 200 μέτρων με χρόνο 19.85"!

Με αυτό τον χρόνο θα μπορούσε να έχει φτάσει στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στην κούρσα του Μπολτ, καθώς ο δεύτερος Ντε Γκρας τερμάτισε σε 20.02".

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΕΡΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο απίθανος Μπολτ κατέκτησε το χρυσό στα 200 μέτρα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK