Βούτηξε τελικά για το χρυσό η Σόνε Μίλερ;

Είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που τα έχουμε δει όλα. Από απίθανα παγκόσμια ρεκόρ, μέχρι τραγελαφικές καταστάσεις. Πρωταγωνίστρια της σημερινής ημέρας η Σόνε Μίλερ από τις Μπαχάμες που πήρε το χρυσό κάνοντας... μακροβούτι πριν από τον τερματισμό. Το έκανε επίτηδες ή όχι;

Βούτηξε τελικά για το χρυσό η Σόνε Μίλερ;

Είναι το πρόσωπο της ημέρας. Η Σόνε Μίλερ, η δρομέας των 400 μ. από τις Μπαχάμες βούτηξε λίγο πριν από τη γραμμή του τερματισμού στον τελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και κατέκτησε με αυτό τον τρόπο το χρυσό μετάλλιο.

«Το μόνο πράγμα που σκεφτόμουν ήταν το χρυσό. Το επόμενο πράγμα που κατάλαβα ήταν ότι ήμουν πεσμένη κάτω. Ηταν απλά μια αντίδραση. Δεν το έχω ξανακάνει. Εχω παντού πληγές στο σώμα μου. Και εγκαύματα. Δεν ξέρω τι συνέβη. Το μυαλό μου σταμάτησε να δουλεύει. Κάποια στιγμή άκουσα τη μητέρα μου να φωνάζει "σήκω πάνω! σήκω πάνω". Τότε το κατάλαβα. Είπα στον εαυτό μου: "Οk, νίκησα"» υποστήριξε μετά το τέλος της κούρσας η "χρυσή" Ολυμπιονίκης.

Το έκανε σκόπιμα ή όχι; Η ίδια δεν απάντησε ξεκάθαρα, αφού ισχυρίστηκε πως... θόλωσε λίγο πριν από τη γραμμή του τερματισμού. Ο προπονητής της όμως, Λανς Μπάουμαν, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν το έκανε επίτηδες. Απλά τα είχε δώσει όλα και τα πόδια της την εγκατέλειψαν», εξήγησε.

Αν κάποιος μένει σαστισμένος περισσότερο από κάθε άλλον για τη βουτιά της Μίλερ, είναι η Άλισον Φίλιξ. Η Αμερικανίδα που είχε καταφέρει να πλησιάσει την αντίπαλό της από τις Μπαχάμες και έδειχνε πως θα κατακτούσε την πρώτη θέση αν δεν συνέβαινε το αναπάντεχο γεγονός πριν από τον τερματισμό, έχει κάθε λόγο να νιώθει απογοητευμένη από το τελικό αποτέλεσμα.

Τι αναφέρει ο κανονισμός;

Πάντως σύμφωνα με τον κανονισμό στους αγώνες δρόμου του στίβου, νικητής στην κούρσα είναι ο αθλητής που θα περάσει με το στήθος του πρώτος τη γραμμή του τερματισμού.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία του φώτο-φίνις επάνω, η Μίλερ πέρασε πρώτη με το στήθος της τη γραμμή του τερματισμού, με τη Φίλιξ να ακολουθεί.

Η κατάταξη της πρώτης τριάδας στον τελικό των 400μ.:

1. Σόνε Μίλερ (Μπαχάμες) 49.44

2. Άλισον Φίλιξ (ΗΠΑ) 49.51

3. Σέρικα Τζάκσον (Τζαμάικα) 49.85

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Βούτηξε" για το χρυσό η Μίλερ στα 400μ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK