Σε δημοπρασία τα σπάνια παπούτσια του Τζόρνταν

Στο "σφυρί" θα βγουν τον Οκτώβριο το ζευγάρι παπουτσιών που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 1984 κόντρα στην Ισπανία, με τιμή εκκίνησης τα 5.000 δολάρια.

Σε δημοπρασία τα σπάνια παπούτσια του Τζόρνταν

Κι όμως υπήρξε και η εποχή που ο Μάικλ Τζόρνταν δεν φορούσε Nike αλλά Converse. Αυτά τα παπούτσια φορούσε ο "Air" στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 1984 στο Λος Άντζελες κόντρα στην Ισπανία.

Το εν λόγω ζευγάρι είναι αυτό που φορούσε ο Τζόρνταν στη Νορθ Καρολάινα και το είχε αποκτήσει εξαιτίας μιας συμφωνίας που είχε κλείσει ο προπονητής του εκεί, Ντιν Σμιθ, αφού ως ερασιτέχνης αθλητής δεν είχε δικαίωμα να υπογράφει συμβόλαια με χορηγούς.

Μετά το τέλος του τελικού με την Ισπανία το 1984 και αφού οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, ο Τζόρνταν, o οποίος σημείωσε μέσο όρο στη διοργάνωση 17.1 πόντους, έβγαλε τα παπούτσια του κατά την απονομή, τα υπέγραψε και τα χάρισε σε ένα ball boy.

Ο ενήλικας πλέον σήμερα τυχερός, αποφάσισε να βγάλει στο "σφυρί" τα παπούτσια με τιμή εκκίνησης τα 5.000 δολάρια, ενώ το ποσό αναμένεται να ανέβει κι άλλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK