Έλληνες Ολυμπιονίκες του 2004 στο μάτι της WADA

Δεκάδες δείγματα Ελλήνων αθλητών που πρωταγωνίστησαν στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 επανεξετάζονται αυτές τις μέρες στα εργαστήρια της WADA. Τα αποτελέσματά τους περιμένουν με αγωνία πολλοί...

Με κατεπείγουσα εντολή της ΔΟΕ δεκάδες δείγματα αθλητών από την Ελλάδα και όχι μόνο που είχαν πρωταγωνιστήσει πριν από 8 χρόνια στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας επανεξετάζονται τις τελευταίες ημέρες στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπιγκ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι άνθρωποι της WADA άνοιξαν ξανά τα περίφημα μπουκαλάκια από συγκεκριμένους αθλητές θέλοντας πλέον στοχευμένα να τους ελέγξουν με  το βάρος πέφτει ,ασφαλώς  στους μεταλλιούχους της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Άλλωστε από εκείνη τη χρονιά ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δρ Ζακ Ρογκ είχε προαναγγείλει ότι τα δείγματα θα παραμένουν για 8 χρόνια στα ράφια της WADA και ανάλογα θα επανεξετάζονται προκειμένου να ανιχνευτούν πρόσθετες ουσίες που μπορεί να χρησιμοποίησε κάποιος αθλητής.

Η περίοδος αυτή ολοκληρώθηκε εδώ και λίγες μέρες και ήδη το πρώτο «λαβράκι» πιάστηκε. Ο Αμερικανός ποδηλάτης Τάιλερ Χάμιλτον, Ολυμπιονίκης το 2004 στην ατομική χρονομέτρηση βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο και να δοθεί στον Ρώσο Βιάτσεσλαβ Εκίμοβ.

Μετάλλιο από ελληνικής πλευράς είχαν κατακτήσει η Φανή Χαλκιά, η Αθανασία Τσουμελέκα, το δίδυμο των καταδύσεων Μπίμης-Συρανίδης, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ο Ηλίας Ηλιάδης οι Αιμιλία Τσουλφά - Σοφία Μπεκατώρου (χρυσά), Πηγή Δεβεντζή, Αναστασία Κελεσίδου, Νίκος Κακλαμανάκης, Ελισάβετ Μυστακίδου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η εθνική πόλο των γυναικών (αργυρά), η Μιρέλα Μανιάνι, οι Βασίλης Πολύμερος - Νίκος Σκιαθίτης, ο Πύρρος Δήμας και ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν (χάλκινα).