Δεύτερη στην Ευρώπη η Πρεβολαράκη

Το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών της Φινλανδίας κατέκτησε η Μαρία Πρεβολαράκη.

Δεύτερη στην Ευρώπη η Πρεβολαράκη

Η Πρεβολαράκη, στη νέα ολυμπιακή κατηγορία των 53 κιλών, έφτασε στον τελικό με τρεις σερί νίκες. Αρχικά επικράτησε 10-4 της Ιταλίδας Φραντσέσκα Μόρι, στη συνέχεια νίκησε με τεχνική πτώση την Αζέρα Πατιμάτ Μπαγκομεντόβα, ενώ στον ημιτελικό απέκλεισε με 12-1 τη Ρουμάνα Άνα Μαρία Παβάλ από την Ρουμανία.

Στον τελικό ωστόσο έχασε 6-2 από τη Ρωσίδα Μαρία Γκουρόβα, η οποία παραδοσιακά είναι ο κακός δαίμονάς της. Παρά την ήττα πάντως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα κερδίσει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

" Μπήκα στον τελικό με καλή διάθεση. Ένοιωθα καλά όμως ήξερα ότι απέναντί μου είχα μια έμπειρη αθλήτρια. Μπήκα στο ρυθμό της και δυστυχώς παρασύρθηκα, με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η ήττα. Δεν στεναχωριέμαι όμως, γιατί παρά τα προβλήματα υγείας που είχα, κατάφερα να είμαι παρούσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Με τη βοήθεια και του φυσιοθεραπευτή μου, του Παναγιώτη Βεκρή, μπόρεσα να έρθω στην Φινλανδία και να πάρω αυτό το μετάλλιο. Τώρα το μόνο που χρειάζομαι είναι ξεκούραση. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στην Ελλάδα και ας πληγώνει τόσο πολύ τους αθλητές της. Νοιώθουμε μόνοι και ειδικά μετά τα όσα εξήγγειλε η Πολιτεία, θα μείνουμε ακόμη πιο πολύ στο περιθώριο. Όλοι θέλουν τα μετάλλια, όμως κανείς δεν είναι σε θέση να τα επιβραβεύσει.

Η ελληνική πάλη και ο ελληνικός αθλητισμός πρέπει και αξίζει να είναι σε περίοπτη θέση μέσα στην κοινωνία. Η Πολιτεία δεν πρέπει να μας εγκαταλείψει. Έστω και αυτή τη στιγμή, πρέπει να δείξει ότι σέβεται τον καθημερινό μας αγώνα. Δεν είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού", δήλωσε η Μαρία Πρεβολαράκη αμέσως μετά την κατάκτηση του μεταλλίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK