Γαλακτόπου​λος στο Contra.gr: "Θα έκαναν έγκλημα"

"Θα έκαναν έγκλημα αν έβγαζαν την πάλη από το Ολυμπιακό πρόγραμμα". Ο Ολυμπιονίκης και επίτιμος πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Πέτρος Γαλακτόπουλος μιλάει στο Contra.gr για την απόφαση της ΔΟΕ.

Γαλακτόπου​λος στο Contra.gr: "Θα έκαναν έγκλημα"

Με ανακούφιση υποδέχθηκε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ΔΟΕ να διατηρήσει την πάλη στο ολυμπιακό πρόγραμμα μέχρι και τους αγώνες του 2024. "Αποφεύχθηκε το έγκλημα του αιώνα. Μόνο έτσι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω μια αντίθετη απόφαση από αυτή που πήραν στην Αργεντινή οι άνθρωποι της ΔΟΕ", λέει χαρακτηριστικά στο Contra.gr ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Μονάχου το 1972 και νυν πρόεδρος του ΟΑΚΑ.

"Η αλήθεια είναι ότι δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τους Ολυμπιακούς αγώνες χωρίς την πάλη. Το έχουμε πει και το ξαναλέμε . Από την παλαίστρα ξεκίνησαν όλα. Ακόμη και η Ολυμπιακή φλόγα που ανάβει σε κάθε Ολυμπιακούς αγώνες. Ίσως κάποιοι να νομίζουν ότι η πάλη είναι πολεμική τέχνη. Αυτό είναι μέγα λάθος. Είναι ένα ιδιαίτερα ευγενές άθλημα, ούτε να χτυπήσεις το κεφάλι του αντιπάλου προσπαθείς ούτε τίποτα. Μόνο να βάλεις την πλάτη του κάτω. Άλλες είναι πολεμικές τέχνες γι αυτό και είναι εκτός Ολυμπιακού προγράμματος. Υπήρχαν όμως πολλά συμφέροντα και κατά τη γνώμη μου η πρώην ηγεσία της Παγκόσμιας ομοσπονδίας είχε κάνει πολλά λάθη. Κινητοποιήθηκαν όμως όλοι οι άνθρωποι που την αγαπούν και καταφέραμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα".

Ως επίτιμος πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας πάλης αλλά και ως πρόεδρος του ΟΑΚΑ ο Πέτρος Γαλακτόπουλος δεν στέκεται στην απόφαση η οποία άλλωστε έχει ημερομηνία λήξης το 2024. "Πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα προόδου. Πρέπει και η Παγκόσμια Ομοσπονδία να δώσει άλλη ώθηση στο άθλημα . Πρέπει η πάλη να γυρίσει στον πυρήνα των αθλημάτων των ολυμπιακών αγώνων. Εμείς στην Ελλάδα κάθε δυο χρόνια θα κάνουμε αγώνες εκεί που γεννήθηκε η πάλη. Ήδη υπάρχουν κι άλλες ιδέες για να ξαναβρεί η πάλη τη χαμένη της αίγλη και να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό παιδιών σε όλο τον κόσμο. Ήδη στην Αμερική η πάλη διδάσκεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και περισσότερα από 600.000 αμερικανάκια γνωρίζουν το άθλημά μας. Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα βήματα προόδου", κατέληξε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK