Πόντους από τον Ρογκ

Κόκκους αισιοδοξίας για την παραμονή της πάλης στο Ολυμπιακό πρόγραμμα έσπειρε η ηγεσία της ΔΟΕ δυο μήνες πριν τη μέρα της κρίσης. Κάθετος ωστόσο ο Ζακ Ρογκ για την απόφαση να την καταργήσει "Ακολουθήσαμε τη σωστή διαδικασία".

Πόντους από τον Ρογκ

Όσο η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει φτάνοντας προς την 8η Σεπτεμβρίου, τόσο η αγωνία για την παραμονή της πάλης στο Oλυμπιακό πρόγραμμα ανεβαίνει. Πάνω από 100 "αθάνατοι" θα συγκεντρωθούν στο Μπουένος Άιρες να αποφασίσουν την τύχη του αρχαιότερου, ίσως, αθλήματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Οι γνώμες πολλές όχι όμως τόσο βαρύνουσες όσο του απερχόμενου προέδρου Ζακ Ρογκ που υπερασπίστηκε την απόφαση να βγει από το πρόγραμμα η πάλη και να διεκδικήσει μαζί με άλλα αθλήματα την επανένταξη της στους Ολυμπιακούς αγώνες. "Δεν βλέπω κανένα κενό στο σύστημα . Δεν υπάρχει κανένα σφάλμα στη διαδικασία", είπε χαρακτηριστικά από την Αγία Πετρούπολη. Υπενθυμίζεται ότι η πάλη θα διεκδικήσει την παρουσία της στο Oλυμπιακό πρόγραμμα από το 2020 μαζί με τον σκουός, το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ. "Δεν πάμε να βάλουμε ένα νέο άθλημα για να πούμε ότι βάλαμε ένα νέο άθλημα . Το θέμα δεν είναι η εικόνα αλλά η ουσία. Ο σκοπός είναι να έχουμε το καλύτερο Oλυμπιακό πρόγραμμα", είπε ο Βέλγος αξιωματούχος αφήνοντας το καλύτερο για το τέλος: "Στην πάλη ανταποκρίθηκαν καλά" είπε, δείχνοντας την ικανοποίησή του για την αντίδραση των ανθρώπων του αθλήματος.

Ανάλογη ήταν και η άποψη ενός εκ των βασικών υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της ΔΟΕ και νυν αντιπροέδρου, του Γερμανού Τόμας Μπαχ. "Μπορεί να δει κανείς ξεκάθαρα ότι το πήραν το μήνυμα" είπε και συμπλήρωσε: "Άλλαξαν το άθλημά τους μέσα σε τρεις μήνες. Καμιά φορά χρειάζεται πίεση για να πάρεις γενναίες αποφάσεις".

Τέλος , ο Ζακ Ρογκ απευθυνόμενος στις τέσσερις ομοσπονδίες που μπήκαν στην τελική ευθεία για να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων από το 2020, και την παρουσίαση που θα κάνουν διεκδικώντας την ψήφο των μελών της ΔΟΕ στις 8 Σεπτεμβρίου είπε: "Έχετε πολλά περισσότερα να κάνετε από την παρουσίαση κάποιων σλάιτς και βίντεο. Έχετε να μας δείξετε το πνεύμα που κάνει το άθλημά σας ξεχωριστό. Εάν μιλήσετε με την γλώσσα του αθλητισμού θα γίνετε πειστικοί".

News 24/7

24MEDIA NETWORK