"Σεβασμός στην Ιστορία μας"

Μήνυμα προς τη ΔΟΕ ότι η Πάλη είναι ιστορικά αναπόσπαστο κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων, έστειλαν κατά την παρουσίαση του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Πάλης "ΟΛΥΜΠΙΑ 2013" οι φορείς του αθλήματος.

"Σεβασμός στην Ιστορία μας"

Ο πρόεδρος της ΕΟΦΠΚώστας Θάνος τόνισε την ιστορικότητα της Ολυμπιακής Πάλης και το συμβολισμό της στο Ολυμπιακό Ιδεώδες, ενώ αναφέρθηκε στην υψηλή δημοτικότητα και την εν γένει αποδοχή του αθλήματος ανά τον κόσμο.

" Κριτήριο για όποια απόφαση αφορά τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων και όποτε στο διηνεκές λαμβάνεται αυτή, επιβάλλεται να είναι η προαγωγή των αξιών μέσω του αθλητισμού και ο σεβασμός στην Ιστορία μας", τόνισε από την πλευρά του ο παλαίμαχος ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Στη συνέντευξη Τύπου διαβάστηκε μήνυμα του απόντος στο εξωτερικό) προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου: "Ενώνω τη φωνή μου μαζί με τις φωνές τις δικές σας αλλά και τις φωνές όλων αυτών που διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο αποκλεισμό της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιστορικός ή άνθρωπος του αθλητισμού για να γνωρίζει ότι η πάλη είναι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πάλη. Παντού στον κόσμο, στη συνείδηση όλων των ανθρώπων, η δύναμη και το πάλεμα είναι συνυφασμένα με το κορυφαίο αθλητικό γεγονός και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK